Ingredience
  • 2- 4 porce
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • Špetka soli
  • Bílá ředkev daikon na nudličky
  • Hrst hrášku
  • 10 cm pórku na širší kolečka
  • Půl hrnku vařené rýže se slzovkou
  • 2 lžíce vařených fazolí
  • Řasa kombu z vývaru
  • Sojová omáčka
  • 1 lžička světlého misa
  • Ume ocet
  • Lněné semínko
  • Posypka – petrželka
  • Klíčky vojtěšky – není nutné

Postup

  1. 1.

do hrnce dáme vařit 1 litr vývaru
2. když se vaří přidáme špetku soli
3. přidáme na nudličky daikon – bílá ředkev
4. přidáme hrst hrášku
5 přidáme na širší kolečka nakrájený pórek
6. přidáme asi půl hrnku vařené rýže se slzovkou nebo jakékoliv vařené obiloviny
7. přidáme asi 2 lžíce vařených fazolí nebo jakoukoliv luštěninu
8. přidáme řasu kombu z vývaru nebo jakoukoliv řasu a vaříme asi 10 minut
9. vypneme plamen , hrnec odstavíme a přidáme sojovou omáčku
10. v trošce vývaru rozmichame 1 lžičku světlého misa a přidáme do polévky a necháme minutku prolnout
1

  1. 1.

nakonec zakápneme ume octem
12. na talíři posypeme lněným semínkem
13. a zelenou petrželkou
14. a klíčky
A papáme ♥️ DOBROU CHUŤ ♥️

OBMĚNA
Zeleninu si můžete dát jakoukoliv max 3 druhy: listovou, kulatou a kořenovou.
Místo rýže se slzovkou lze použit jakoukoliv vařenou obilovinu.
Místo fazoli lze použit jakoukoliv vařenou luštěninu nebo na začátku vaření přidat lžíci červené čočky.
Obilovinu i luštěninu lze vynechat a budete mít lehčí verzi polévky.
Místo lněného semínka můžete posypat jakýmkoliv praženým semínkem – dýňovým, sezam, slunečnicové pražené s umeoctem nebo Gomasio
Posypka může být jakákoliv zelená nať nebo jarní cibulka , my jsme měli vyrašené natě z prdelky petržele a mrkve.

PRAKTICKÉ

Popis je delší než příprava , je to velmi rychlá a chutná polévka pro ranní start .

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekAjurvédský poklad: Posvátná bazalka Tulsi
Další článekSnídaňové cereálie pod lupou: Ještě je jíte?