- několik červených cibulí
- olivový olej
- citronová štáva
- petrželka
- koření sumac (škumpa)
- sůl
Jak připravit tureckou cibuli
- Nakrájejte cibuli na tenké proužky a dejte ji do misky.
- Polijte olivovým olejem a citrónovou šťávou, osolte, přidejte koření sumac, promíchejte a nechte marinovat alespoň 1 hodinu.
- Před podáváním posypejte čerstvou petrželkou.
Praktické
- Podávejte jako doplněk třeba k rýži, k pečené zelenině, luštěninám..
- Uchovávejte v lednici ne déle než 1 den.
Děti
- Nevhodné pro děti.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Mnaaaaam ♥️
To byla zase dobrota😋 červenou cibuli mám ráda a škumpa je super, tak jsem si moc pochutnala!