Ingredience
  • 1,5 hrnku vařené cizrny
  • Slunečnicový olej
  • 1 cibule
  • 0,5 pórku
  • 2 papriky
  • 1-2 lžičky mletého římského kmínu
  • Kukuřičný škrob
  • Sůl, sójová omáčka shoyu

Postup:

  1. Cizrnu namočíme den předem.
  2. Před vařením vyměníme vodu, když se začne vařit, sebereme pěnu a přidáme kombu, římský kmín celý a bobkový list.
  3. Rozpálíme slunečnicový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a sůl, necháme zesklovatět.
  4. Přidáme římský kmín mletý, pórek a nakrájenou papriku, trochu podlijeme, přikryjeme pokličkou a necháme dusit 15 min.
  5. Do směsi přimícháme vařenou cizrnu s částí vody, zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě, necháme přejít varem.
  6. Dochutíme sójovou omáčkou shoyu.

Podáváme s kuskusem, napařenou zeleninou, kvašenou zeleninou, pekingským zelím, posypeme dýňovým semínkem a čerstvou ředkvičkovou natí.Pokud se vyhýbáte paprice, můžete jí nahradit strouhaným celerem, cuketou nebo třeba dýní, aby to bylo barevnější.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSladová vánočka
Další článekBílé tofu v mrkvi s houbami