Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky > Vaše recepty

Cizrna s paprikou na římském kmínu + kuskus

Uvařeno
Ingredience
  • 1,5 hrnku vařené cizrny
  • Slunečnicový olej
  • 1 cibule
  • 0,5 pórku
  • 2 papriky
  • 1-2 lžičky mletého římského kmínu
  • Kukuřičný škrob
  • Sůl, sójová omáčka shoyu

Vlaďka je s námi na stránkách už nějaký ten pátek. Poslední dobou prý stravu lajdačila, stresu neunikla, všechno v ne...

Postup:

  1. Cizrnu namočíme den předem.
  2. Před vařením vyměníme vodu, když se začne vařit, sebereme pěnu a přidáme kombu, římský kmín celý a bobkový list.
  3. Rozpálíme slunečnicový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a sůl, necháme zesklovatět.
  4. Přidáme římský kmín mletý, pórek a nakrájenou papriku, trochu podlijeme, přikryjeme pokličkou a necháme dusit 15 min.
  5. Do směsi přimícháme vařenou cizrnu s částí vody, zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě, necháme přejít varem.
  6. Dochutíme sójovou omáčkou shoyu.

Podáváme s kuskusem, napařenou zeleninou, kvašenou zeleninou, pekingským zelím, posypeme dýňovým semínkem a čerstvou ředkvičkovou natí.Pokud se vyhýbáte paprice, můžete jí nahradit strouhaným celerem, cuketou nebo třeba dýní, aby to bylo barevnější.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Čtěte více na toho téma