- 2 hrnky vařených fazolí
- 1 hrnek vody z fazolí/vývar/voda
- 1 cibule
- 2 petržele
- kus bílého zelí
- 1 hrnek kvašeného zelí
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžíce tamari / sojové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce rostlinné smetany
- trochu vody
- olej
- sůl
Jak připravit výborné fazole na kyselo
- Zeleninu očistíme a pokrájíme. Cibuli na kostičky, petržel nastrouháme na hrubo, zelí pokrájíme na proužky, kvašené zelí překrájíme, aby nebylo dlouhé.
- V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibuli, osolíme, pokmínujeme a krátce orestujeme.
- Přidáme petržel a zelí a společně krátce orestujeme, pak podlijeme a pod pokličkou dusíme do změknutí zelí, cca 15 minut.
- Přidáme fazole, prolisovaný česnek, majoránku a kukuřičný škrob rozmíchaný v trošce vody.
- Zavaříme škrob, obsah zhoustne.
- Vypneme, přidáme kysané zelí a smetanu.
Praktické
- Tekutiny přidávejte postupně podle potřeby, abyste neměli místo hlavního jídla polévku.
- Pokud je obsah řídký, přidejte škrob, je-li příliš hustý, přidejte vodu/vývar.
Obměna
- Místo petržele můžete použít pastiňák, mrkev či jinou kořenovou zeleninu.
- Smetanu můžete vynechat a škrob nahradit kuzu.
Děti
- Pokrm je vhodná pro děti od 2 let, které už jsou zvyklé na velké luštěniny.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Skoro jsem zapomněla vyfotit a už jsem ujedla jeden polentový knedlík 😂 Dala jsem ranné zelí. Výborné, děkujeme 😊
Zase Plha 😂 v postupu není , kdy se přidává kmin a Tamari ♥️