Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Marinovaná mrkev

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Velice jednoduchý a rychlý recept na marinovanou mrkev, která se hodí jako zdravá příloha nebo chuťovka. Skvělá alternativa k běžným salátům!

Ingredience
  • několik větších mrkví
  • 80 g rýžového octa
  • 40 g tamari
  • 1 lžíce mirinu
  • šťáva z poloviny citrónu
  • vločky Nori
  • 1 lžička uzené mleté papriky
  • česnek
  • kapary
  • pepř
  • olivový olej

Po pěti měsících strávených na lůžku jsem se cítila hrozně. Váha stoupala a zmáhala mě veliká únava a já jsem věděla,...

Recept na marinovanou mrkev

  1. Mandolínou nakrájejte mrkev na tenké plátky.
  2. Dejte vařit vodu a mrkev blanšírujte asi 5 minut. Sceďte.
  3. Do kastrůlku dejte ocet, mirin, tamari, papriku, prolisovaný česnek, kapary omyté od soli a uveďte do varu.
  4. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  5. Jakmile se směs začne vařit, nalijte jí do misky, přidejte vločky Nori, šťávu z citrónu a pořádně promíchejte.
  6. Marinujte v lednici 6-8 hodin.
  7. Poté rozložte mrkev na talíř, posypejte petrželkou, pokapejte olivovým olejem, opepřete a z marinády použijte kapary. Podávejte.

Praktické

  • Použijte větší mrkve, budou se lépe tvořit plátky.
  • Blanšírování bude záležet na tloušťce vašich plátků mrkve. Mrkev by se měla ohýbat, ale nerozvařit.
  • Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari, např. pohankovou, cizrnovou nebo hrachovou.

Děti

  • Pro větší děti.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

22 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Rolky z pekingského zelí

Tyto rolky jsou jednoduché, rychlé a výborné. U nás sklidily úspěch u všech, dokonce i u manžela, který je odpůrcem tempehu.

Gratinovaný fenykl

Syrový fenykl do salátů je vynikající, ale skvělý je i tepelně upravený. Vynikne tak jeho jemná chuť a vůně.

Veganský Zha Jiang Mian (fotopostup)

Recept je určen všem milovníkům asijské kuchyně a na rozdíl od originálu kterým je inspirován, je bez masa. 

Tofu Oktoberfest

Marinované tofu doplněné skvělou podzimní zeleninou, pohankou a čočkou. Barevné, voňavé a pikantní jídlo vhodné pro podzimní dny.

Plněné zelí

Tento recept si můžete obměnit podle vašich chutí. Jakákoliv zelenina, sezónní, vám obohatí uplně obyčejné zelí. Nám chutnalo, doufám, že ani vás recept ne...

Květákový řízek

Krásný křupavý povrch řízku schovává měkounký květák. Jednoduchý recept, na jehož přípravu potřebujete jen obyčejné ingredience.