- několik větších mrkví
- 80 g rýžového octa
- 40 g tamari
- 1 lžíce mirinu
- šťáva z poloviny citrónu
- vločky Nori
- 1 lžička uzené mleté papriky
- česnek
- kapary
- pepř
- olivový olej
Recept na marinovanou mrkev
- Mandolínou nakrájejte mrkev na tenké plátky.
- Dejte vařit vodu a mrkev blanšírujte asi 5 minut. Sceďte.
- Do kastrůlku dejte ocet, mirin, tamari, papriku, prolisovaný česnek, kapary omyté od soli a uveďte do varu.
- Jakmile se směs začne vařit, nalijte jí do misky, přidejte vločky Nori, šťávu z citrónu a pořádně promíchejte.
- Marinujte v lednici 6-8 hodin.
- Poté rozložte mrkev na talíř, posypejte petrželkou, pokapejte olivovým olejem, opepřete a z marinády použijte kapary. Podávejte.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Použijte větší mrkve, budou se lépe tvořit plátky.
- Blanšírování bude záležet na tloušťce vašich plátků mrkve. Mrkev by se měla ohýbat, ale nerozvařit.
- Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari, např. pohankovou, cizrnovou nebo hrachovou.
Děti
- Pro větší děti.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Buďte první, kdo napíše komentář