- 1 červená řepa
- 2 malé okurky nebo 1 hadovka
- tofunéza nebo sojanéza
- pár kapek jablečného octa – není potřeba
- Neloupanou řepu uvaříme v osolené vodě do měkka asi 30 minut.
- Po vychladnutí slupku sloupneme a nastrouháme jí na jemném struhadle.
- Okurky oloupeme a také nastrouháme.
- Přidáme pár lžic sojanézy, nebo tofunézy a dobře promícháme.
- Můžeme dochutit pár kapkami jablečného octa, nebo sójové omáčky.
- V létě podáváme chlazený, později teplý.

- Nebojte se zkombinovat i jiné druhy zeleniny. Stejně dobře poslouží ředkvičky nebo kedluben.
- Když skončí sezóna okurek, můžete okurku klidně vynechat.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Nezmizel někam seznam ingrediencí? Jaké okurky se v receptu používají? A kolik? Objemově stejně jako té řepy?
Repu jsem pouzila syrovou , jsem si nevsimla , ze ji musim varit a uz nebyl cas 🙂