5 roku

Novoroční čočkový kompletní talíř

Novoroční tradice velí mít k obědu čočku. Bohužel se podává většinou s uzeninou nebo vajíčkem. Tato kombinace je nejen  velmi těžko stravitelná, ale také o...

“Rajská omáčka” z červené řepy

Všem milovníkům rajčat určitě udělá radost tato falešná rajčatová omáčka, která se výborně hodí jak na těstoviny, tak jako omáčka ke knedlíkům a seitanu. P...
13
17

Rychlý salát z vodnice, ředkviček, salátu a kvašené zeleniny

Pokud chcete k jídlu přidat něco šťavnatého, udělejte si tento jednoduchý salátek.

Zelenina a tofu smažené v hrašce

Velmi oblíbená pochoutka v naší rodině. Smažené “kousavé” kousky uspokojí naši chuť, kterou dříve bývalo maso. Pokud vaše děti či polovičky sab...

Krémová brokolicová polévka

Krémové polévky jsou oblíbené snad ve všech rodinách. Polévka z brokolice frčí i v restauracích. Protože nám taky chutná, děláme si doma zdravější vegansko...

Batátová polévka se smetanou

Výborná krémová polévka oblíbená hlavně u malých dětí pro svojí nasládlou chuť a oranžovou barvu.

Hruškový pudink bez cukru a mléka

Hruškový pudink je sladké potěšení, které se dá jíst horké i studené. Zažeňte chuť na sladké zdravě!

“Čokoládový” krém z karobu

Chcete ozdobit dezert? Zamlsat si a přitom nechcete do těla dostávat cukr, průmyslové tuky a kyselinu oxalovou (šťavelovou), které nám silně překyselují or...

Čočková pomazánka s dýní a cibulkou

Čočková pomazánka má mnoho využití. Můžeme ji použít na chleba nebo jako náplň do palačinek či waflí, na obilné placky nebo prostě jako formu luštěniny v k...