Natural tempeh je skvělý v tom, že krásně “nasaje” chuť marinády. Takto připravený tempeh s arašídovou omáčkou je opravdu lahůdka! Doporučujeme podávat s basmati rýží.
- 1 natural tempeh
- 1 1/2 lžíce oleje
- 2 lžíce kokosového octa
- 2 lžíce arašídového másla
- 2 lžíce sojové (tamari) omáčky
- 2 1/2 lžíce sladu nebo obilného sirupu
- zeleninový vývar nebo voda
Jak připravit tempeh v arašídové omáčce
- Natural tempeh si rozřízneme podélně na dva pláty, nakrájíme na cca 2 cm široké obdélníky a z nich čtverečky a pak trojúhelníčky.
- Na pánev nalijeme olej a tempehy orestujeme.
- V menší misce smícháme všechny ingredience na omáčku – máslo, sojovku, ocet, slad nebo sirup a rozmícháme.
- Jakmile je tempeh zlatavý, nalijeme k němu trochu vývaru a přidáme omáčku z misky.
- Mícháme a případně přiléváme vývar, aby se vytvořila omáčka a tou se obalily všechny kousky tempehu.
- Podáváme.
Praktické
- V případě bezlepkové diety použijte tamari nebo aminos omáčku.
- Pokud by omáčka zhoustla, stačí ji znovu ohřát a přidat trošku vývaru.
- Doporučujeme podávat s rýží nebo quinoou a třeba pečenou nebo jinak upravenou zeleninou.
Obměna
- Do omáčky můžete přidat i trochu zázvorové šťávy nebo kurkumy.
- Místo kokosového octa můžete použít rýžový nebo citronovou šťávu.
- Tempeh můžete také péct v troubě. Do omáčky zamícháte také olej, vmícháte tempeh a obalíte ho, naskládáte na plech a pečete na 180°C dozlatova.
- Místo natural tempehu můžete použít klidně i uzený nebo natural tofu.
Děti
- Takto ochucený tempeh je vhodný pro děti od 2 let.
A co dále? Blíží se čas na jarní detox!
Pokud vám po zimě
chybí energie, trápí vás
únava nebo máte
kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme
8 týdenní Jarní očistu.
Pročistíme tělo,
zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Komentáře
Naprosto vynikající! Dělala jsem k těstovinám s rozmarýnovou zeleninou a pochutnala jsem si moc :)
Úplně vynikající! Dala jsem si ho s těstovinami a rozmarýnovou zeleninou :)