Vegan mamina prolomila světový rekord v planku – 4 hodiny a 20 minut!

2

Udržet své tělo minutu v prkně (plank) může být pro mnohé z nás výzvou. Co kdybychom vám řekli, že existuje někdo, kdo vydrží v prkně 4 hodiny a 20 minut a navíc se stravuje zcela bez masa, vajec i mléčných výrobků? Kanadská vegan fitnesska Dana Glowacka se stala novou držitelkou světového rekordu!

Syn jí řekl, že prolomí rekord

Dana Glowacka žije v Kanadě, kde se již dlouhou dobu pohybuje ve světě jógy a fitness. Je certifikovanou instruktorkou jógy a rozhodla se, že prohloubí svou praxi a stane se mistryní v planku (tzv. prkně). Tento cvik má mnoho výhod – zpevňuje střed těla, zpevňuje svaly, zlepšuje postoj i balanc. Kromě těchto výhod byl důvodem jejího odhodlání prolomit rekord i její syn, který jí řekl, že si myslí, že rekord prolomí. “Chci aby byl můj syn pyšný. Všechno je jen v hlavě a trénink, trénink a trénink,” sdělila Glowacka na svém webu.

4 hodiny a 20 minut v prkně

Glowacka prolomila světový rekord na Mezinárodním Plank Maratonu v Naperville, Illionois a stala se tak ženou, která vydržela nejdéle v planku – celé 4 hodiny a 20 minut. Překonala tak rekord z roku 2015, kdy v planku Maria Kalimera vydržela 3 hodiny a 31 minut.

Extrémní sport a jídelníček bez živočišných výrobků? Jde to!

Dana Glowacka je dalším důkazem toho, že dobře sestavený jídelníček bez masa, mléka a vajec je skvělý nejen pro běžný život, ale také pro vrcholové sportovní výkony. 

Přečtěte si také:
– Je možné sportovat a nejíst maso? A co na to studie?
– Sportujete? Tyto rostlinné potraviny obsahují nejvíce bílkovin
– 7 rad, jak jíst při sportu bez živočišných bílkovin
– Stala se ze mě sportující veganka (Silvie 32 let)
– Vzorový jídelníček pro sportovce
– Ivan Rybařík: Suplementy pro sportovce mi poškodily játra (1.část)
– Ivan Rybařík: Sport a strava (2.část)

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Děkuji za to, že jste normální ženské, a předkládáte to nejlepší, k čemu jste se dopracovaly

Renča: Prochechtala kus včerejšího dne při pročítání webu JJ...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Konečně mě přešly chutě na sladké “z nudy”

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Díky kurzu mám řád a disciplínu

Iva: Zdravím všechny v tomto kurzu už potřetí? A...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky? Krásně se...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Zánět močového měchýře je pryč bez ATB

Mona: Abych se taky pochlubila úspěchy, tak musím říct,...

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

Dcera se mnou začala snídat polévku!

Kajkule: Všechna jídla jsou moc dobrá! Moc vás chválím, pěkně...

2 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBezlepkový narozeninový dort s kešu krémem
Další článek9 skvělých způsobů, jak využít košťály z brokolice a květáku