Asijská kuchyně

Miso polévka s kaštany

Kaštany jsou ceněny pro svou přirozenou sladkost a měkkou texturu a často se objevují v pokrmech oslavujících podzimní chutě. Nejsou každodenní ingrediencí...

Tofu s hatcho miso omáčkou

Výborné pikantní, kořeněné jídlo s jednoduše upraveným tofu, které krásně doladí pokrm a jde skvěle dohromady s chuťově výraznou omáčkou.
22
8

Japonská kuchyně 2 díl – Kaiseki a Shojin ryori

Druhý díl mého povídání o japonské tradiční kuchyni je věnován Shojin Ryori a Kaiseki: dvěma duším Japonska u stolu.

Podzimní noodles

Pokud máte rádi recepty ve stylu číny, určitě zkuste tento s podzimní zeleninou. Recept je variabilní a můžete ho snadno přizpůsobit vaší chuti a stavu zás...

Thajská polévka s kokosovým mlékem

Zeleninová varianta thajské polévky. Úžasně voní a chutná a na své si přijdou hlavně milovníci pikantních chutí.

Rychlé a jednoduché čínské nudle

Jednoduchá “Čína” z mála ingrediencí, skvělá volba pokud nestíháte a potřebujete mít jídlo během pár minut na stole.

Jarní závitky trochu jinak

Proč si neudělat jarní závitky v chladných měsících? Stačí drobná úprava a máme tu skvělou zimní verzi!

Gujeolpan – talíř s devíti korejskými pochoutkami

Zdravé, rychlé jídlo z korejské kuchyně. I když to vypadá složitě, je to rychlejší než si myslíte.

Tempeh s domácí omáčkou Teryiaki

Tempeh s omáčkou teryiaki. Chutný pikantní pokrm, který budete mít na stole během pár minut.

Korejský Goguma bap

Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuv...

Veganský Zha Jiang Mian (fotopostup)

Recept je určen všem milovníkům asijské kuchyně a na rozdíl od originálu kterým je inspirován, je bez masa. 

Sečuánská okurka

Okurka nemusí být jen do salátu – i tepelně upravená chutná skvěle! Tento asijský recept je rychlý, jednoduchý a moc dobrý.