bakterie
Kupujete balenou krájenou zeleninu a saláty? Dejte si pozor!
Balené a předkrájené salátové mixy vypadají nevinně a v dnešní zrychlené době se mohou zdát jako skvělá možnost k ušetření času a dodržování zdravého...
Kašel, rýma a chřipka: Proč je máme?
Na podzim jsou citlivé plíce a tlusté střevo. Pokud je nemáme v pořádku, pocítíme to na průduškách. Hrozí kašel, rýma a chřipka. Na vině...
Až 37 % kupovaných zmrzlin je kontaminovaných bakteriemi. Prodejci nečistí stroje
Chodíte rádi s dětmi na kopečkovou nebo točenou zmrzlinu? Možná vás přejde chuť, až zjistíte, že 37 % z nich je prolezlých bakteriemi a...
Posilte imunitu lepším jídelníčkem
Přebytky po zimě, kdy jsme se méně hýbali, nepřiměřeně jedli, měli horší životosprávou, máme uložené. Tento odpad musí pryč a tělo se snaží čistit -...
Celozrnné obiloviny jako pomoc v léčbě současné epidemie obezity
Žijeme v obezogenním prostředí. Všude kolem nás je levné nezdravé jídlo, které u nás vytváří závislost a ztěžuje hubnutí. A začíná to u dětí....
Trápí vás akné? Známe nejčastější příčiny
Akné - nepříjemné pupínky, které nás otravují, vypadají nevzhledně, cítíme se kvůli nim trapně a maskujeme je nejrůznějšími způsoby. Už to dávno není jen...
Poznej své trávení: od úst až po konečník (1. díl)
Zažívací systém a strava, která jím pochází, vyživuje nejen naše tělo, ale má zásadní vliv i na naši psychiku. Pokud tedy chceme získat maximum...
Opěvovaná probiotika: dělají více škody, než užitku
Probiotika se až doteď považovala za velmi přínosná. Ale v poslední době se začíná objevovat čím dál tím více výzkumů, které ukazují, že s...
Jaký je rozdíl mezi eliminací a nemocí?
Se změnou jídelníčku mohou přijít detoxikační symptomy. Proč se v našem těle daří kvasinkám, plísním, parazitům? Jak strava ovlivňuje vznik rýmy, kašle, bronchitidy a jak...
Kvašená červená řepa s křenem
Křen posilňuje organismus, odhleňuje, udržuje správnou mikroflóru ve střevech a pomáhá při infekcích ledvin i močových cest. V kombinaci s řepou a zelím v...
Uklízíme jinak
V mnoha rodinách probíhá velký vánoční úklid. Víte ale, co obsahují detergenty, které běžně používáte na uklízení? Pokud už nějaký čas přemýšlíte, jak začít uklízet...
Pickles – zázrak, který léčí chřipku
Konzervaci zeleniny pomocí fermentace hojně používali již naši předkové. Díky fermentaci je pickles bohatým zdrojem enzymů, vitamínu C, kyseliny mléčné a laktobacilů. Vědci zjistili, že...
5 ingrediencí, které dělá váš deodorant nebezpečným
Deodoranty používá téměř každý a málokdo si bez nich dovede představit svůj den. Zamysleli jste se někdy, co si na tak citlivé místo, jakým je...
Proč jsme nemocní a bereme antibiotika?
Je problém, když onemocníme a dostaneme antibiotika? Jak potom dostat tělo zpět do rovnováhy? Co dělat, když mají děti opakovaně angínu? Když se objeví...
Jak postupovat při zvracení u dětí
Proč děti v létě častěji zvrací a jaké jsou příčiny? Jak postupovat při malém i úporném zvracení, jak zklidnit zánět, jak postupovat při kombinaci s...