Domů Téma Enzymy

enzymy

Listové kimči

Rychlá a snadná výroba skvělého kondimentu z přebytků listů vás mile překvapí. Využít můžete všechny listy a natě zdravé zeleniny. Nejen hlávkový a jiné...

Miso – mýty a vědecká fakta

Které miso obsahuje prokazatelně B12? Které neobsahuje histamin? Je miso skutečně probiotické? Obsahuje zdraví prospěšné enzymy? Dokáže léčit rakovinu a následky ozáření? Co zjistila...

Řapíkatý celer – superpotravina pro naši pleť a zdraví

Šťáva z řapíkatého celeru je ”wellness trendem”, který za poslední roky ovládl sociální sítě. Jeho léčivé vlastnosti z něj dělají novou superpotravinu. Ale proč...

Žaludek nemá zuby

Trávicí ústrojí je důležitým úsekem našeho těla a jeho správná funkce je klíčovým prvkem celkového zdraví. Mnoho lidí se domnívá, že trávení začíná v...

Klíčíme cizrnu

Pokud vás na jaře klíčení chytlo a nevíte, co byste ještě naklíčili, zkuste pro změnu naklíčenou cizrnu. Chutná lehce oříškově a dá se použít...

Jak upravit stravu na jaře

Jaro je výborné období pro očistu našeho trávení. Máme šanci se zbavit všeho starého a nepotřebného, zároveň máme dost síly postavit se čelem k novým...

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina lidí konzumuje oříšky a semínka nevhodným způsobem. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejské rodiny

Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá...

Kimchi z dýně hokkaido

Kimchi znamená v korejštině kvašená zelenina. A ta se dá udělat z čehokoliv, co máme zrovna po ruce. Zkuste třeba kimchi z dýně hokkaido....

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Poznej své trávení: od úst až po konečník (1. díl)

Zažívací systém a strava, která jím pochází, vyživuje nejen naše tělo, ale má zásadní vliv i na naši psychiku. Pokud tedy chceme získat maximum...

Webinář: Jak na vyhnout jarní únavě

V záznamu živého vysílání prozradíme, jak se vyhnout typickým jarním nemocem (únava, ekzémy, bolesti hlavy a zad, menstruační bolesti), jarním náladám (nevrlost, vztek, vznětlivost)...
Téma: popenec, potraviny pro snížení tlaku krve, chilli, ústa, recepty a videa, prevence zažívacích potíží, co na hydrataci pokožky, emoce a trávení, raw food, trávicí enzymy, vitamín B, potraviny bohaté na vlákninu, jak aktivovat ořechy, mikrobiom, dýňová semínka, paleo, vystouplé břicho, slupka, maso, sezóna zima, pražené ořechy, jak vybírat miso, kešu ořechy, jak klíčit, ořechová másla, lněná semínka, protizánětlivé, strava na jaře, rýžový ocet, trávicí problémy, zdroje vitamínu C, domácí kimči, listy ředkviček, očista, jak udělat kimči, domácí kimchi, jedlé květy, tahini, jak naklíčit luštěniny, petrželka, nachlazení, zdroj vitamínu A, ptyalin, vitamín A v rostlinné stravě, sluenčnice, umeocet, zdroje sodíku, slaná jídla, potraviny na snížení tlaku, diuretické účinky, hořčík, pampelišky, řeřicha, živiny, bolesti zad, živočišné produkty, kysaná zelenina, voda s citronem, káva, kousání, vápník vegan, glykemický index, přírodní vitamín c, sodík, mořské řasy, uzená paprika, imunita, proteiny, pepsin, květová voda, složení miso pasty, sezóna léto, půst, potíže se zažíváním, esenciální aminokyseliny, semínka, zažívací systém, kešu, lowcarb, jícen, reflux, autoimunitní onemocnění, složení misa, pickls, sezóna jaro, játra, prevence nádorových onemocnění, jedlé bylinky, miso a jeho benefity, trávící potíže, hydratace pokožky, antinutrienty, celiakie, jak kvasit, zavařování, proti tělesnému zápachu, nakládaná zelenina, aktivace ořechů, štěpení škrobů, chřipka, jak na pikls, smažená jídla, vitarián, střevo, chia semínko, prevence mrtvice, jarní byliny, zdroje křemíku, kyselinotvornost, korejská zelenina, krev, zdroj sodíku, proslinit, zdroj železa, raw, střevní bakterie, záněty, bylinné čaje, zelené posypky, bílkoviny, zdroj vlákniny, potraviny obsahující draslík, měsíček lékařský, alkohol, miso účinky, pikls, prebiotika, ptačinec, vegetariánské recepty, feferonka, afrodiziaka v potravinách, vlašáky, bolesti hlavy, jak udělat pickles, pečení, mandlové máslo, miso pasta, jak vařit na jaře, jak se zbavit refluxu, vysoký krevní tlak, jak oloupat mandle, potraviny obsahující křemík, minerální soli, přírodní prebiotikum, jídelníček na jaře, klíčení, zdravotní benefity misa, střeva, strava na jaro, železo

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?