Hedvábné tofu

Bucatini mac and cheese

Silken tofu je vynikající pro krémové a sametové omáčky. Vyzkoušete třeba tuto veganskou verzi slavné mac and cheese.

Rychlé dýňové kari

Pokud máte chuť na rychlý, hřejivý a voňavý pokrm, zkuste toto dýňové kari. Stačí pár základních surovin, chvilka u sporáku a na stole máte krémovou dobrot...

Zapékané špagety

Zapékané těstoviny jsou velmi oblíbené, i jednoduché a obyčejné špagety zapečením dostanou jinou strukturu. Křupavý povrch a měkký střed, jednoduché a rych...

Jednoduchý dýňový krém s amasaké

Krémový, smetanový, rychlý a především přirozeně sladký dezert bez mléka, cukru i lepku.

Japonské Hiyayakko

Hiyayakko je japonský recept založený na studeném tofu, určený pro horké letní dny. Jednoduché, čerstvé a chutné –  bezlepkové Hiyayakko.

Borůvkový cheesecake

Sezóna borůvek je tady a tak se nabízí připravit si z nich nějaký dobrý osvěžující dezert. Vyzkoušejte třeba tento jednoduchý a lahodný cheesecake a dejte ...

Japonské Hiyayakko

Pro milovníky japonské kuchyně a tradičních receptů. Asi nic rychlejšího na přípravu neexistuje. Ráda bych vám představila moje nejoblíběnější Japonské Hiy...

Silken pomazánka

Jednoduchá rychlá pomazánka skvělá s kváskovým chlebem nebo plackami jako zdravá svačina. Koření Za’atar si náramně rozumí s olivovým olejem, nešetře...

Tříbarevný krém

Dezerty do skleničky jsou rychlé a vděčné mlsání, jehož příprava nezabere mnoho času a výsledek vás rozhodně nezklame. Můžete je ozdobit dle své chuti a fa...

Hedvábná rýže

Chcete něco jemného, ​​krémového a sametového? Vyzkoušejte toto rizoto. Schovala jsem do něj i listy daikonu, který jsem dnes ráno sklidila, protože jak ří...

Kewpie mayo – japonská majonéza jinak

Známá japonská majonéza Kewpie je sice k sehnání na různých e-shopech, ale složení není vůbec vábné. Glutamát, éčka, různá aromata a cukr. Moje verze je od...

Japonský šťouchaný salát

Japonský šťouchaný salát dostal název kvůli šťouchanému tofu. Tento osvěžující salátek se zelenými fazolkami skvěle doplní váš talíř, můžete ho zvolit i ja...