těsto:
- 500 g špaldové nebo pšeničné celozrnné mouky
- 200 ml vody
- 125 ml oleje
- špetka soli
náplň:
- 8 hrušek (dle velikosti) / jablek
- hrst rozinek
- skořice
- hrst vlašských ořechů
drobenka:
- 120 g jemných ovesných vloček
- 30 g kokosu
- 3 lžíce rýžového sirupu
- 3 lžíce oleje
Jak připravit hruškový koláč s drobenkou
- Všechny ingredience na těsto zpracujeme v misce na kuličku těsta.
- Dáme ji na 30 minut do lednice.
- Mezi tím si na kostičky nakrájíme hrušky.
- K hruškám přidáme rozinky, nasekané ořechy a zaprášíme skořicí.
- Těsto vytáhneme z lednice a na pečícím papírem vyložený plech (formu) prsty natlačíme tenkou vrstvu těsta s mírně vyššími okraji (těsto lze i vyválet na velikost plechu/formy).
- Náplň rozmístíme po těstě.
- Vytvoříme si drobenku a posypeme jí koláč.
- Pečeme na 180°C cca 20-30 minut.
Praktické
- Pokud by vaše hrušky byly málo sladké, přidejte přírodní sladidlo, anebo si polijte sladidlem koláč při podávání.
Obměna
- Jablka nahraďte jakýmkoliv sezónním ovocem. Výborný je tento koláč také s jablky nebo švestkami nebo s kombinací tohoto ovoce.
- Vlašské ořechy můžete zaměnit za lískové nebo mandle.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Mnaaaaaaam ♥️♥️♥️
Dneska jsem zkusila a je luxusní – rodina chválí. Děkuji za recept❤️.