Přirozeně slaďoučký hruškový dezert s křupavou drobenkou jako dělaný do chladného počasí. Neobsahuje cukr, mléko ani vejce. Těsto je pouze ze 4 základních ingrediencí, které určitě máte všichni doma.

Ingredience
na 1 plech

těsto:

  • 500 g špaldové nebo pšeničné celozrnné mouky
  • 200 ml vody
  • 125 ml oleje
  • špetka soli

náplň:

  • 8 hrušek (dle velikosti) / jablek
  • hrst rozinek
  • skořice
  • hrst vlašských ořechů

drobenka:

  • 120 g jemných ovesných vloček
  • 30 g kokosu
  • 3 lžíce rýžového sirupu
  • 3 lžíce oleje

Jak připravit hruškový koláč s drobenkou

  1. Všechny ingredience na těsto zpracujeme v misce na kuličku těsta.
  2. Dáme ji na 30 minut do lednice.
  3. Mezi tím si na kostičky nakrájíme hrušky.
  4. K hruškám přidáme rozinky, nasekané ořechy a zaprášíme skořicí.
  5. Těsto vytáhneme z lednice a na pečícím papírem vyložený plech (formu) prsty natlačíme tenkou vrstvu těsta s mírně vyššími okraji (těsto lze i vyválet na velikost plechu/formy).
  6. Náplň rozmístíme po těstě.
  7. Vytvoříme si drobenku a posypeme jí koláč.
  8. Pečeme na 180°C cca 20-30 minut.

Praktické

  • Pokud by vaše hrušky byly málo sladké, přidejte přírodní sladidlo, anebo si polijte sladidlem koláč při podávání.

Obměna

  • Jablka nahraďte jakýmkoliv sezónním ovocem. Výborný je tento koláč také s jablky nebo švestkami nebo s kombinací tohoto ovoce.
  • Vlašské ořechy můžete zaměnit za lískové nebo mandle.

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem 🙂

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Ubývají cm i kg. Stojí to za to!

Ilona: Ahoj, dnes, šestý den - úbytek váhy 2...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Já sladkoholik potvrzuji: Když má člověk všechny živiny, nepotřebuje sladkosti

Jana: Přesně tak jak tu píšou holky! Když člověk...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Nějak mi zmizelo 6 kg

Dagmar: mám výbornou náladu, protože jsem ze skříně vytáhla oblečení,...

Děkujeme za mlíčko pro nekojené děti

Míla: Ahoj jíme jinak, chtěla bych vám poděkovat (hlavně) za...

Splaskla jsem v obličeji a mám lepší náladu

Stipl2: Po týdnu mám 2,5 kg dole a vidím,...

Ušetřili jste mi roky života. Je tu vše přehledně na jednom místě

Anna: Web Jíme Jinak mně obohatil o spoustu různých...

Moc děkuji za recepty

Dana: Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné,...

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

  1. Koláč je skvělý, rychlý na přípravu, chutný, sladký akorát. Měl úspěch u juniora. Jen jsem ho pekla o dost delší dobu, než je uvedeno 😉. Byl to můj první výtvor dle JJ a velice mě toto snadné vaření, pečení chytlo!

    • Gratulujeme k prvni zdrave dobrote 👍 Dekujeme za zpravu. Dobu peceni musi kazdy doladit podle sve trouby i testa, super, ze jste to upravila.

  2. Myslím si, že jsem dala hodně oleje. Možná příště udělám ještě slabší vrstvu korpusu. Ted mám asi 0,5cm a zdá se mi to hodně. 🙂 Hrušky vylepšené ořechy a semínky jsou výborné. Uvidíme, co na to řekne přítel.

    • Jo jo, to si člověk musí vychytat tak, aby mu to chutnalo a odpovídalo jeho zvyklostem.

      • Přítel si pochvaluje, že to drží tvar a může to vzít do ruky. 🙂 Po ulezeni v ledničce i ten korpus trochu zmenknul. Takže mnam. Příště zkusím nakombinovat mouky. 🙂

        • Tak to je bezva, chlapi si na kašičky moc nepotrpí, chtějí si do něčeho kousnout 😉

  3. Koláč výborný. Pro sebe jsem dělala jen z poloviční dávky a klidně dám příště víc hrušek.

  4. Zobrazit všech 9 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek„Škvarková“ pomazánka
Další článekŽiji bez žaludku a jíst Jinak mi pomáhá (Ivana, 45 let)