Přirozeně slaďoučký hruškový dezert s křupavou drobenkou jako dělaný do chladného počasí. Neobsahuje cukr, mléko ani vejce. Těsto je pouze ze 4 základních ingrediencí, které určitě máte všichni doma.

Ingredience
na 1 plech

těsto:

  • 500 g špaldové nebo pšeničné celozrnné mouky
  • 200 ml vody
  • 125 ml oleje
  • špetka soli

náplň:

  • 8 hrušek (dle velikosti) / jablek
  • hrst rozinek
  • skořice
  • hrst vlašských ořechů

drobenka:

  • 120 g jemných ovesných vloček
  • 30 g kokosu
  • 3 lžíce rýžového sirupu
  • 3 lžíce oleje

Jak připravit hruškový koláč s drobenkou

  1. Všechny ingredience na těsto zpracujeme v misce na kuličku těsta.
  2. Dáme ji na 30 minut do lednice.
  3. Mezi tím si na kostičky nakrájíme hrušky.
  4. K hruškám přidáme rozinky, nasekané ořechy a zaprášíme skořicí.
  5. Těsto vytáhneme z lednice a na pečícím papírem vyložený plech (formu) prsty natlačíme tenkou vrstvu těsta s mírně vyššími okraji (těsto lze i vyválet na velikost plechu/formy).
  6. Náplň rozmístíme po těstě.
  7. Vytvoříme si drobenku a posypeme jí koláč.
  8. Pečeme na 180°C cca 20-30 minut.

Praktické

  • Pokud by vaše hrušky byly málo sladké, přidejte přírodní sladidlo, anebo si polijte sladidlem koláč při podávání.

Obměna

  • Jablka nahraďte jakýmkoliv sezónním ovocem. Výborný je tento koláč také s jablky nebo švestkami nebo s kombinací tohoto ovoce.
  • Vlašské ořechy můžete zaměnit za lískové nebo mandle.

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Největší hubnutí nastalo po vysazení cukru a bílého pečiva

Mrask: Dobrý den, začala jsem asi 14 dní před...

V lednici máme týden starou šunku: nikdo už ji nechce!

Veronika: Ja mám rôzne stravovacie omedzenia, takže pre mňa bol...

Ušetřili jste mi roky života. Je tu vše přehledně na jednom místě

Anna: Web Jíme Jinak mně obohatil o spoustu různých...

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Cítím se skvěle a moje tělo nasává živiny

Iva: Dobrý den, jsem velice překvapena! Moje tělo reaguje...

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

Díky vašim stránkách se konečně orientuji ve zdravé výživě

Hana M.: Chtěla bych vám poděkovat za úžasnou práci, kterou...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

První týden kurzu a 2 kg dole!

Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

  1. Myslím si, že jsem dala hodně oleje. Možná příště udělám ještě slabší vrstvu korpusu. Ted mám asi 0,5cm a zdá se mi to hodně. 🙂 Hrušky vylepšené ořechy a semínky jsou výborné. Uvidíme, co na to řekne přítel.

    • Jo jo, to si člověk musí vychytat tak, aby mu to chutnalo a odpovídalo jeho zvyklostem.

      • Přítel si pochvaluje, že to drží tvar a může to vzít do ruky. 🙂 Po ulezeni v ledničce i ten korpus trochu zmenknul. Takže mnam. Příště zkusím nakombinovat mouky. 🙂

        • Tak to je bezva, chlapi si na kašičky moc nepotrpí, chtějí si do něčeho kousnout 😉

  2. Koláč výborný. Pro sebe jsem dělala jen z poloviční dávky a klidně dám příště víc hrušek.

  3. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek„Škvarková“ pomazánka
Další článekŽiji bez žaludku a jíst Jinak mi pomáhá (Ivana, 45 let)