- 75 g tempehu
- olej
- trošku sečuánského pepře
- několik kešu
- balzamikový ocet
- sůl
Recept na tempeh na balzamiku
- Nakrájejte tempeh na kostičky a dejte ho na pánev spolu s olejem, kešu a sečuánským pepřem. Osmahněte ze všech stran.
- Jakmile je tempeh osmahnutý, polijte balzamikovým octem a na středním plameni nechte redukovat.
- Použijte jakkoliv do vašich receptů.
Praktické
- Při výběru balzamika čtěte složení, pokud se chcete vyhnout cukru a “éčkům”. Byl použit balzamikový ocet, ne krém.
- Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.)
Obměna
- Místo kešu můžete použít mandle.
Děti
- S menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od 2 let. Pozor na oříšky.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Rychlá dobrota!😍 Dala jsem si k tomu těstoviny a sladkou tymiánovou omáčku s batátem, řepou a zelím – výborný to bylo 😋