Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Veganské jarní hašé

Uvařeno
bez vajec

Hašé a bez masa? Ano, jde to. A navíc je to moc dobré. Vyzkoušejte tuto veganskou verzi z čerstvého hrášku, určitě si pochutnáte!

Ingredience
  • 300 g vařených ječných krup
  • 125 g tofu natural
  • 100 g čerstvého hrášku
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petrželka
  • okvětní lístky měsíčku lékařského (volitelné)
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • citrónová kůra z bio citrónu

Jakub není fanda diet a kurzů s jídelníčkem. Je sportovec a masožrout, jak sám říká. Změnu jídelníčku zažil díky svoj...

Jak připravit hašé bez masa

  1. Dejte vařit kroupy a ke konci vaření přidejte hrášek. Dokončete vaření a odložte stranou.
  2. Tofu vložte do sekáčku s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Rozmixujte.
  3. Nyní v sekáčku nasekejte kroupy s hráškem. Ne na kaši, ale na hrubší konzistenci.
  4. Vše vložte do mísy s tofu, přidejte olej, čerstvou petrželku, droždí a pořádně promíchejte, abyste získali směs, jakou vidíte na fotografii.
  5. Do pánve dejte olej a směs dejte do pánve a za pomocí vidličky směs rozdrobte na kousky. Orestujte.
  6. Podávejte posypané čerstvým hráškem, okvětními lístky měsíčku a petrželkou.

Praktické

  • V receptu je čerstvý hrášek, typický pro jaro a toto období. Využijte situace.
  • Čerstvý hrášek přidejte opravdu tak minutu nebo dvě ke konci varu.
  • Jako vždy vyberte pouze neošetřené bio citróny.

Obměna

Děti

  • S menším množstvím soli, oleje vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

14 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Etiopská žlutá čočka

Velmi rychlý a praktický recept, kořeněné voňavé jídlo, které budete mít na stole během 15 minut.

Citrónové tofu nugetky

I když tyto nugetky jsou dobré i bez omáčky, třeba k jinému použití, rozhodně je s omáčkou vyzkoušejte. Rychlé jídlo, které uspokojí milovníky asijské kuch...

Celozrnné farfalle se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

Krásně barevný letní recept, do kterého využijete čerstvá sezónní zeleninu a jehož příprava vám nezabere mnoho času.

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.