Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Houby

Dušené shiitake

Uvařeno
bez lepku
bez cukru

Recept je vhodný pro obohacení různých asijských receptů. Shiitake jsou lahodné houby, které dodají vašemu pokrmu jedinečnou chuť umami.

Ingredience
  • čerstvé shiitake
  • tamari
  • olej
  • sezamové semínko
  • česnek
  • vločky řasy nori
  • sůl

Dříve jsem váhu nemusela řešit, pak přišel přechod, změna zaměstnání, stres a váha rostla. Zkoušela jsem různé diety,...

Jak připravit dušené houby shiitake

  1. Na pánvi rozehřejte olej a do něj prolisujte česnek. Nechte rozvonět.
  2. Přidejte hlavičky hub, bez nožiček a orestujte. Podlijte malinkým množstvím vody a trochou tamari. Vařte, dokud se tekutina nevyvaří.
  3. Posypte řasou nori, pažitkou a sezamovým semínkem.
🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické

  • Počítejte tak 3 houby na 1 porci. Samozřejmě podle velikosti hlaviček.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.

Obměna

  • Vynikající k rýži, do jakýchkoli vašich oblíbených japonských receptů.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

23 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Veganská flákota

Pokud si v kuchyni rádi hrajete, pak je tento recept přesně pro vás. Marinovaná hlíva chytne perfektní masovou konzistenci a červená řepa se postará o zbyt...

Japonský daikon salát

Jednoduchý, rychlý a chutný salát z japonské kuchyně. Můžete si ho dopřát jako přílohu k hlavnímu jídlu a nebo osvěžující zdravou svačinku.

Sunomono – japonský salát s okurkami a wakame

Sunomono, což v japonštině znamená “věci ochucené octem”, je zvláštní salát, jehož verzí je mnoho, ale můj oblíbený je klasický s okurkami. Kon...

Letní tan tan ramen

Veganská letní verze tradiční polévky ramen bohatá na chutě a vůně a opravdu vynikající. 

Zosui – mléčná polévka bez laktózy

Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...