Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Wok v japonském stylu s pak choi a houbami

Uvařeno

Křupavý pak choi, voňavé houby a pikantní omáčka tvoří dokonalou kombinaci plnou chutí i živin. Připravíte ho snadno ve woku a během chvilky máte zdravé, aromatické jídlo, které potěší celou rodinu.

Ingredience
Na kondiment:
  • 1/2 sklenice vody
  • 1 lžíce tamari
  • 2 čajové lžičky mirinu
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 lžíce rýžového octa
  • česnek
  • chilli
  • strouhaný zázvor
Ostatní ingredience:
  • hlíva
  • žampióny
  • pak choi
  • sezamová semínka
  • jarní cibulka
  • extra panenský olivový olej

Kvůli zdravotním potížím jsem se dostala do těžkých depresí, které jsem řešila jídlem. Postupně jsem přibírala, fyzič...

Recept na wok s pak choi a houbami

  1. Omáčku připravíte smícháním všech ingrediencí na kondiment. Zázvor samozřejmě nastrouháme.
  2. Nakrájejte houby a pak choi.
  3. Rozehřejte wok s olejem. Přidejte houby a orestujte. Jakmile jsou houby dobře opečené, přidejte sezamová semínka. Zamíchejte.
  4. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  5. Přidejte pak choi a pokračujte v restování.
  6. Jakmile je pak choi opečené, přidejte kondiment.
  7. Vařte na vysokém ohni, dokud omáčka nezhoustne.
  8. Podávejte s kulatou rýží a posypejte jarní cibulkou.

Praktické

  • Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari, např. pohankovou, cizrnovou nebo hrachovou.
  • Používání celého zázvoru není pro naše trávení ideální. Jednou za čas se nic nestane, ale neděláme to pravidelně a už vůbec ne tam, kde již jsou nějaké potíže s trávením. Pro naše zažívání je vhodnější používat k dochucování pouze šťávu ze zázvoru, kterou získáme tak, že zázvor nastrouháme a vymačkáme do jídla.

Obměna

  • Můžete použít sezamový olej.
  • Můžete použít jakékoliv houby.

Děti

  • Větším dětem.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dnes rychlovka k večeři. Místo rýže jsem měla Udon nudle. Výborné, chutnalo všem😀 děkuji za recept.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Veganský Unagi Don

Upravená verze slavné japonské klasiky Unagi Don nebo Unadon podle Unagi (úhoř) a donburi (rýžová miska). V mojí verzi úhoře nahradil lilek a výsledkem je ...

Zimní závitky

Vyzkoušejte tyto zimní závitky s vynikající náplní a pikantní omáčkou. Doufám, že si pochutnáte jako my.

Fialový pečený batát

Přineste si na stůl lahodnou kombinaci chutí a textur s tímto receptem na pečený batát s hlívou a daikonem. Sladký batát se perfektně doplňuje s mírně pika...

Tofu na fenyklu

Připrav si lahodné tofu na fenyklu s pikantní omáčkou plnou exotických chutí. Tofu pečené do křupava a podávané s rýží nebo nudlemi je skvělou alternativou...

Donabe s knedlíčky

Recept připravený v hrnci Donabe, který miluji. Ráda s ním vařím, ráda s ním jím, protože mi uchová jídlo horké až do posledního sousta. Jednoduchý a snadn...

Lilek na japonský způsob

Jednoduchý recept pro milovníky japonské kuchyně a tip, jak využít lilek.