Na kondiment:
- 1/2 sklenice vody
- 1 lžíce tamari
- 2 čajové lžičky mirinu
- 1 lžička rýžového sirupu
- 1 lžíce rýžového octa
- česnek
- chilli
- strouhaný zázvor
Ostatní ingredience:
- hlíva
- žampióny
- pak choi
- sezamová semínka
- jarní cibulka
- extra panenský olivový olej
Recept na wok s pak choi a houbami
- Omáčku připravíte smícháním všech ingrediencí na kondiment. Zázvor samozřejmě nastrouháme.
- Nakrájejte houby a pak choi.
- Rozehřejte wok s olejem. Přidejte houby a orestujte. Jakmile jsou houby dobře opečené, přidejte sezamová semínka. Zamíchejte.
- Přidejte pak choi a pokračujte v restování.
- Jakmile je pak choi opečené, přidejte kondiment.
- Vařte na vysokém ohni, dokud omáčka nezhoustne.
- Podávejte s kulatou rýží a posypejte jarní cibulkou.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari, např. pohankovou, cizrnovou nebo hrachovou.
- Používání celého zázvoru není pro naše trávení ideální. Jednou za čas se nic nestane, ale neděláme to pravidelně a už vůbec ne tam, kde již jsou nějaké potíže s trávením. Pro naše zažívání je vhodnější používat k dochucování pouze šťávu ze zázvoru, kterou získáme tak, že zázvor nastrouháme a vymačkáme do jídla.
Obměna
- Můžete použít sezamový olej.
- Můžete použít jakékoliv houby.
Děti
- Větším dětem.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !









Komentáře
Dnes rychlovka k večeři. Místo rýže jsem měla Udon nudle. Výborné, chutnalo všem😀 děkuji za recept.