- 150 g hrachové mouky
- 300-350 g vody
- pórek
- listy čerstvého česneku
- čerstvá majoránka
- čerstvé oregáno
- mladý mangold
- petrželka
- pepř
- sůl
Jak připravit zelenou zapečenou omeletu
- Do mísy dejte mouku s vodou a nechte odpočívat 5 hodin i více.
- Poté přidejte nasekané bylinky, pórek a mangold, osolte, pořádně promíchejte a nalijte na formu vyloženou pečícím papírem pořádně vymaštěným olejem.
- Pečte v troubě asi 30 minut, dokud se nevytvoří na povrchu kůrka.

Praktické
- Nelekejte se těsta, má mít konzistenci jako farinata, prostě takový tekutější jogurt.
- Nekrájejte hned vyndané z trouby!
- Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.
Obměna
- Používejte kvalitní hrachovou mouku, ne hrašku.
- Místo mangoldu můžete přidat jakoukoliv listovou mladou zeleninku i bylinky.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !




Buďte první, kdo napíše komentář