Domů > Zdravé recepty > Omáčky

Adzuki omáčka s houbami a křenem

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
sezóna zima
Ingredience
na 1 porci
  • 50 g hlívy ústřičné
  • 1 větší žampion
  • hrst kadeřávku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • hrst uvařených adzuki fazolí
  • kousek křenu
  • 0,5-1 lžička drceného kmínu
  • rýžové mléko nebo smetana
  • na dochucení: umeocet

Po roce jdu na kontrolu na ortopedii. Jak se asi vyvíjí artróza kolene? Jsem bez berlí, ale přesto se trochu bojím, j...

  • 50 g hlívy ústřičné
  • 1 větší žampion
  • hrst kadeřávku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • hrst uvařených adzuki fazolí
  • kousek křenu
  • 0,5-1 lžička drceného kmínu
  • rýžové mléko nebo smetana
  • na dochucení: umeocet

Postup

  1. Na kostky nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Osolíme špetkou soli.
  2. Přidáme nakrájené houby na plátky a restujeme. Ochutíme kmínem.
  3. Přidáme kadeřávek, zalejeme mlékem a necháme dusit, až jsou houby měkké.
  4. Přidáme uvařené fazole a prohřejeme.
  5. Dochutíme umeoctem. Vypneme. Přidáme najemno strouhaný křen.
  6. Podáváme s knedlíky (zde z celého ovsa a pohankové mouky) nebo jakoukoliv obilovinou a posypané čerstvými natěmi.

Praktické

Pokud máte omáčku moc řídkou, můžete ji zahustit maizenou nebo jiným škrobem. Na zahuštění omáčky se skvěle hodí i “šlem”, který zbude z vaření ovsa nebo krup (tuto vodu nechejte zchládnout, zhoustne).

Obměna

Pokud nemáte rádi křen, můžete ho vynechat a omáčku nechat jen houbovou s adzuki fazolkami. Místo kadeřávku se skvěle hodí i petržel, zelené fazolky nebo růžičková kapusta.

A co dále? Blíží se čas na jarní detox!

Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

alena.brunova
22. 11. 2019

Prima nápad, dát k houbám kapustu! (U mne tedy čirůvky dvoubarvé a růžičkové kapustičky, olej řepkový.) Mňamka pro dospělé to byla! Jen tu rostl. smetanu jsem dala radši až na závěr po vypnutí sporáku, spolu s křenem. Díky!

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

140
67

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Vyzkoušejte také

Děti se nemusí učit dospívat – 1. díl

Zajímáte se o výchovu dětí? Nevyznáte se v protichůdných názorech, které proudí na internetu? Pojďte se na to dnes podívat z pohledu přirozeného vývoje dět...
klub
4

12. Pohyb jako radost – Tančící bojovník

Povolte záda a celé nohy v pozici Paščimottásana, a pak se přesuňte do jemného jógového tance, který přinese radost a lehkost do vašeho těla. Pojďte rozvíj...

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

4 kroky, jak zvládnout bolest

Bolest v životě je nevyhnutelná. Jako lidské bytosti jsme propojeni vnímáním bolesti. Ať se jedná o bolest emocionální či fyzickou, jasné je, že nám převáž...

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...
klub
6

11. Krásný zadeček s Páršvakonásanou

Připravte se na sílu svých nohou. S dnešní jógou podpoříte svůj zažívací systém a protáhnete páteř, nohy i hrudník. Pojďme se rozpínat do všech stran.