Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Adzuki omáčka s houbami a křenem

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
sezóna zima
Ingredience
na 1 porci
  • 50 g hlívy ústřičné
  • 1 větší žampion
  • hrst kadeřávku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • hrst uvařených adzuki fazolí
  • kousek křenu
  • 0,5-1 lžička drceného kmínu
  • rýžové mléko nebo smetana
  • na dochucení: umeocet

Chtěla bych povzbudit ženy s podobným osudem, který jsem prožila v předdůchodovém věku. Svou

Postup

  1. Na kostky nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Osolíme špetkou soli.
  2. Přidáme nakrájené houby na plátky a restujeme. Ochutíme kmínem.
  3. Přidáme kadeřávek, zalejeme mlékem a necháme dusit, až jsou houby měkké.
  4. Přidáme uvařené fazole a prohřejeme.
  5. Dochutíme umeoctem. Vypneme. Přidáme najemno strouhaný křen.
  6. Podáváme s knedlíky (zde z celého ovsa a pohankové mouky) nebo jakoukoliv obilovinou a posypané čerstvými natěmi.

Praktické

Pokud máte omáčku moc řídkou, můžete ji zahustit maizenou nebo jiným škrobem. Na zahuštění omáčky se skvěle hodí i “šlem”, který zbude z vaření ovsa nebo krup (tuto vodu nechejte zchládnout, zhoustne).

Obměna

Pokud nemáte rádi křen, můžete ho vynechat a omáčku nechat jen houbovou s adzuki fazolkami. Místo kadeřávku se skvěle hodí i petržel, zelené fazolky nebo růžičková kapusta.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Mila Beata
11. 7. 2023

Teda opět jsem sklidila velkou pochvalu , mooooc velká lahudkova dobrota ♥️♥️♥️

alena.brunova
22. 11. 2019

Prima nápad, dát k houbám kapustu! (U mne tedy čirůvky dvoubarvé a růžičkové kapustičky, olej řepkový.) Mňamka pro dospělé to byla! Jen tu rostl. smetanu jsem dala radši až na závěr po vypnutí sporáku, spolu s křenem. Díky!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

“Rajská omáčka” z červené řepy

Všem milovníkům rajčat určitě udělá radost tato falešná rajčatová omáčka, která se výborně hodí jak na těstoviny, tak jako omáčka ke knedlíkům a seitanu. P...

Houby s nattem

Je léto, teplo a vlhko a kdo vyrazí do lesa, má šanci naplnit košík houbami. Dnes jsme dostali houby od babičky s dědou, snažila jsem se je tedy připravit ...

Pečená velikonoční nádivka z jáhel s uzeným (vegan)

Pečená velikonoční nádivka je sama o sobě kompletním jídlem. Je poměrně rychle hotová a chutná i těm, kdo rádi klasickou nádivku s vejcem a masem. Uzený te...

Novoroční čočkový kompletní talíř

Novoroční tradice velí mít k obědu čočku. Bohužel se podává většinou s uzeninou nebo vajíčkem. Tato kombinace je nejen  velmi těžko stravitelná, ale také o...

Sladká zelenina v miso omáčce s quoinoou

Rychlé a flexibilní jídlo, které se skvěle hodí jako snídaně, oběd nebo večeře. Stačí vše dát do hrnce, přivést k varu a ztlumit a za 20 minut máte hotovo....

Fazole černé oko na houbách

Pár ingrediencí a taková dobrota! Připomíná to trochu guláš nebo něco dobrého na smetaně a na houbách. Musela jsem tyhle fazole udělat pro velký úspěch hne...