Ingredience a pomůcky
- 200g bílého tofu natural
- Mrkev nakrájená na kostičky
- Trochu hrášku ze zahrádky
- Slunečnicový olej
- Hijiki, sůl, shoyu
- Cibule
- Houby
- Slunečnicový olej
- Bobkový list, kmín celý, sůl
Postup
- V hrnci osmažíme osolenou cibulku do sklovata na slunečnicovém oleji – asi 10min.
- Přidáme houby, lžičku kmínu a 2 bobkové listy a dusíme doměkka. Tvrdé houby jako praváky nebo kováře je nutné dusit alespoň 30min kvůli stravitelnosti. V případě potřeby podlijeme troškou vody.
- Na dno jiného hrnce dáme řasu, trochu slunečnicového oleje, špetku soli, mrkev, hrášek a tofu.
- Zalijeme troškou horké vody a vaříme na mírném plameni 15 min.
- Odendáme pro malé děti a dochutíme lžící shoyu.
- Necháme 2 min pod pokličkou.
- Podáváme třeba s bílou rýží, kvašenou zeleninou a posypem z natě z pažitky. Vhodné je doplnit salátem z čerstvé zeleniny (nadrobno strouhaná ředkvička, mrkev, okurka, umeocet).
- Jídlo je vhodné i pro malé děti, a to před dochucením sójovkou a bez hub.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Buďte první, kdo napíše komentář