Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Bílé tofu v mrkvi s houbami

Uvařeno

Chtěla jsem změnit všechno a hned. Neuvědomila jsem si, že beru tělu drogu a bylo mi hrozně. Bolela mě hlava, byla js...

Ingredience a pomůcky

  • 200g bílého tofu natural
  • Mrkev nakrájená na kostičky
  • Trochu hrášku ze zahrádky
  • Slunečnicový olej
  • Hijiki, sůl, shoyu
  • Cibule
  • Houby
  • Slunečnicový olej
  • Bobkový list, kmín celý, sůl

Postup

  1. V hrnci osmažíme osolenou cibulku do sklovata na slunečnicovém oleji – asi 10min.
  2. Přidáme houby, lžičku kmínu a 2 bobkové listy a dusíme doměkka. Tvrdé houby jako praváky nebo kováře je nutné dusit alespoň 30min kvůli stravitelnosti. V případě potřeby podlijeme troškou vody.
  3. Na dno jiného hrnce dáme řasu, trochu slunečnicového oleje, špetku soli, mrkev, hrášek a tofu.
  4. Zalijeme troškou horké vody a vaříme na mírném plameni 15 min.
  5. Odendáme pro malé děti a dochutíme lžící shoyu.
  6. Necháme 2 min pod pokličkou.
  7. Podáváme třeba s bílou rýží, kvašenou zeleninou a posypem z natě z pažitky. Vhodné je doplnit salátem z čerstvé zeleniny (nadrobno strouhaná ředkvička, mrkev, okurka, umeocet).
  8. Jídlo je vhodné i pro malé děti, a to před dochucením sójovkou a bez hub.

PS: Víte už jak na zdravé cukroví?

My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Čtěte více na toto téma