Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Cuketa na kotlíku medově lahodná s tofu přelitá hořkým radegastem

Uvařeno
Ingredience
  • 600g cukety nakrájené na kostky cca 1x1 cm
  • 3 cibule nakrájené na větší půlměsíce nebo kolečka
  • 3 bílé papriky nakrájené na kolečka
  • 1 marinované tofu nakrájené na menší kostečky
  • sůl, olej, radegast 12' (život je hořký bohu dík :-))
  • marináda: 1/4 hrnku oleje, 2PL medu, 4 PL tamari, umeocet

Překvapilo mě, co všechno se u nás změnilo během 6 týdnů.  Já shodila 10 kg bez hladovění, nehoní mě mlsná, vyřadila ...

Postup

  1. Cuketu, cibuli a papriku smažíme v hrnci s trochou oleje, posolíme, aby pustila zelenina šťávu.
  2. Cca po dvaceti minutách přidáme tofu, dalších 5 minut vaříme, poté přidáme marinádu.
  3. Ještě chvíli obracíme a nakonec přelijeme směs cca 100 ml piva, počkáme až se tekutiny vypaří a můžeme servírovat.
Začni detox, než se proměníš v dýni!

Letos žádné podzimní přibírání díky 8týdennímu kurzu - jídelníčky, recepy, videa a individuální konzultace.
Nemusíš být 100% a stejně to funguje! Pojď se postarat o sebe

Praktické

  • Dobrotu jsme si dávali spolu s čerstvě upečeným kváskovým chlebem a kvašákem.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Havranice
16. 9. 2025

Teda, takhle jsem si už dlouho nepochutnala 😊 Neměla jsem papriky, tak jsem místo nich dala kousek dýně a pár rajčátek od tety. Výsledný “sosík” mi moc chutnal, a tak jsem ho nenechala vypařit úplně. Bylo to dokonalé 👌

Daireann
1. 7. 2024

Výborný recept, takový letní, pohodový! 🥰

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Luxusní cuketové lodičky s maso-sýrovou náplní (vegan)

Pochutnejte si na skvělých plněných cuketách s mletým masem a zapečené sýrem ve stylu Jíme Jinak – tedy bez masa a bez sýra. Stačilo přidat dvě zdrav...

Pikantní patizonové řízky

Počasí si dnes říkalo o něco smaženého a ještě lehce pikantního. Padlo mi oko na patizon a bylo rozhodnuto. Už dlouho čekal na svojí příležitost a dnes se ...

Grilovaný “steak” z tempehu

Léto je sezónou grilování a dobrého jídla. Ale co grilovat, když člověk jí jinak? Zkuste třeba právě tento namarinovaný tempeh. Je to skvělá alternativa kl...

Jáhlové knedlíky plněné “uzeným”

Hezky česky ale bez masa, bez vajec a navíc přirozeně bez lepku. Když si chcete dopřát klasiku, ale nemít těžké břicho, dejte si naše knedlíky s uzeným. Sn...

Plněné jáhlové knedlíky s mungo kaší a lotosovým kořenem

Oblíbená česká klasika jinak a zdravěji. Zkuste tuto verzi plněných knedlíků bez lepku, v netradiční, ale lahodné kombinaci s kaší z mungo fazolek a blahod...

Seitan s čínským zelím, brokolicí, shiitake a černuchou

Rychlé jídlo, které je za pár minut na stole. Chuťově naprosto perfektní kombinace zeleniny, seitanu a houbiček shiitake s kořením. Houby shiitake dodají p...