Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Cuketa na kotlíku medově lahodná s tofu přelitá hořkým radegastem

Uvařeno
Ingredience
  • 600g cukety nakrájené na kostky cca 1x1 cm
  • 3 cibule nakrájené na větší půlměsíce nebo kolečka
  • 3 bílé papriky nakrájené na kolečka
  • 1 marinované tofu nakrájené na menší kostečky
  • sůl, olej, radegast 12' (život je hořký bohu dík :-))
  • marináda: 1/4 hrnku oleje, 2PL medu, 4 PL tamari, umeocet

Bára jí jinak už od dětství, jak jste si mohli nedávno přečíst v jejím příspěvku. Nejí už řadu let maso, časem vynech...

Postup

  1. Cuketu, cibuli a papriku smažíme v hrnci s trochou oleje, posolíme, aby pustila zelenina šťávu.
  2. Cca po dvaceti minutách přidáme tofu, dalších 5 minut vaříme, poté přidáme marinádu.
  3. Ještě chvíli obracíme a nakonec přelijeme směs cca 100 ml piva, počkáme až se tekutiny vypaří a můžeme servírovat.
Jak si v zimě dobít své životní baterie?
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Praktické

  • Dobrotu jsme si dávali spolu s čerstvě upečeným kváskovým chlebem a kvašákem.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Havranice
16. 9. 2025

Teda, takhle jsem si už dlouho nepochutnala 😊 Neměla jsem papriky, tak jsem místo nich dala kousek dýně a pár rajčátek od tety. Výsledný “sosík” mi moc chutnal, a tak jsem ho nenechala vypařit úplně. Bylo to dokonalé 👌

Daireann
1. 7. 2024

Výborný recept, takový letní, pohodový! 🥰

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Luxusní cuketové lodičky s maso-sýrovou náplní (vegan)

Pochutnejte si na skvělých plněných cuketách s mletým masem a zapečené sýrem ve stylu Jíme Jinak – tedy bez masa a bez sýra. Stačilo přidat dvě zdrav...

Pikantní patizonové řízky

Počasí si dnes říkalo o něco smaženého a ještě lehce pikantního. Padlo mi oko na patizon a bylo rozhodnuto. Už dlouho čekal na svojí příležitost a dnes se ...

Grilovaný “steak” z tempehu

Léto je sezónou grilování a dobrého jídla. Ale co grilovat, když člověk jí jinak? Zkuste třeba právě tento namarinovaný tempeh. Je to skvělá alternativa kl...

Jáhlové knedlíky plněné “uzeným”

Hezky česky ale bez masa, bez vajec a navíc přirozeně bez lepku. Když si chcete dopřát klasiku, ale nemít těžké břicho, dejte si naše knedlíky s uzeným. Sn...

Plněné jáhlové knedlíky s mungo kaší a lotosovým kořenem

Oblíbená česká klasika jinak a zdravěji. Zkuste tuto verzi plněných knedlíků bez lepku, v netradiční, ale lahodné kombinaci s kaší z mungo fazolek a blahod...

Seitan s čínským zelím, brokolicí, shiitake a černuchou

Rychlé jídlo, které je za pár minut na stole. Chuťově naprosto perfektní kombinace zeleniny, seitanu a houbiček shiitake s kořením. Houby shiitake dodají p...