PS: Vstáváš s pocitem, že bys nejraději zůstala v posteli?
Co si dobít baterky a postarat se konečně i o sebe? Je čas na podzimní detox. Mrkni jak opět získat energii.
Další překlad z knihy Michia Kushiho, která nikdy nevyšla česky. Tentokrát jde o podrobný návod, jak přecházet z kojení na pevnou stravu, včetně podrobného komentáře jejích jednotlivých složek.
Co si dobít baterky a postarat se konečně i o sebe? Je čas na podzimní detox. Mrkni jak opět získat energii.
Zdeni, nechávám přes noc na sporáku, i ostatní obiloviny. Nejdříve propláchnu, pak přidám vodu a nechám (někdy namořím i s mandlemi). Ráno přidám co do kaše ještě chci – mák, kokos, skořici, perníkové koření, někdy ovesné mléko, vždycky batát, dýni nebo mrkev a velmi svátečně i rozinky a vařím tak 15 minut😁.
Leni, také jsem o tom namáčení přemýšlela. Ty ten hrnec s namočenými vločkami máš přes noc na sporáku nebo v lednici? Mně jde o to, jestli se ta namáčecí voda nemůže nějak “kazit” a množit v ní nějaké bakterie, když už pak neproplachujeme jako luštěniny? Ono jde vlastně i o jiné obiloviny, které se podle doporučení tady namáčí a pak ve stejné vodě vaří. A pokud to nevadí, že namáčím při pokojové teplotě, jak maximálně dlouho to můžu namáčet? Např. u čiroku jsem četla postup: propláchnout, namočit na 10-12 hod., vařit v NOVÉ vodě.
Buďte první, kdo napíše komentář