- 1 cibule
- 1 cuketa
- 1 řepa
- 1/4 dýně
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 stroužky česneku
- lžička rozmarýnu
Jak na grilovanou zeleninu
- Rozpálíme troubu na 220 °C.
- Omyjeme zeleninu a nakrájíme na stejně silné kousky, aby se nám dělala rovnoměrně.
- Připravíme marinádu smícháním oleje, sojové omáčky, prolisovaného česneku a rozmarýnu.
- Poklademe zeleninu přímo na plech a potřeme připravenou směsí.
- Vložíme do trouby a bez otáčení pečeme 20 až 30 minut v závislosti na tloušťce zeleniny.
S čím podávat grilovanou zeleninu
Pečená zelenina je výborným doplňkem jakéhokoli jídla v chladných dnech. Můžete s ní obohatit svůj oběd i večeři. Pro kompletní talíř přidáme vařené obiloviny a trochu luštěnin. Když slavíme, jíme ji samotnou místo obvyklých čipsů :-)
Grilovaná zelenina – snadno a rychle
I když použijete pečící papír, budete muset umýt plech, protože bude mastný. Proto peču přímo na plechu a pečící papír nepoužívám. Zeleninu není třeba otáčet ani zakrývat – bude z jedné strany křupavá a z druhé hladká a sladká.
Dochucení grilované zeleniny
Můžete takto upravit jakoukoli kořenovou nebo kulatou zeleninu a bylinky či koření použít podle momentální nálady. Já nejčastěji používám kmín, saturejku, šalvěj, rozmarýn, tymián, oregáno a bazalku.
Děti
Pečená zelenina je vhodná pro děti přibližně od 1,5 roku. Nepřeháníme to s kořením a sojovou omáčkou.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Výborně ochucene mnam ♥️Děkujeme JJ ♥️
Ahoj, výborná a rychlá večeře, jen troubu si musíme zapnout jako první, chvilku trvá, než se rozpálí. Pekla jsem ředkev, máslovou dýni i se slupkou, kousek mrkve, cibuli.K tomu dala vařit vývar – malinko, přidala špetku řasy, soli,zbytek uvařeného bulguru, pár bílých fazolí a nechala vařit asi 10min. Pak jsem do směsi hodila kousek libečku a rozmixovala ponorným mix. na kaši. Dochutila sojovkou a ume octem. Zeleninka se upekla na horkým vzduchu rychle. Narovnala jsem pěkně na talíř zeleninu a kaši a bříško i oči se smály, jídlo bylo hezky barevné.Doplnila lžící kysaného domácího zelí.
A na závěr jsem dala mému masožravému manželovy dala do rozpálené trouby péct maso, jemu se bude bříško smát tak za hodinku, ale zeleninu jsem mu také nechala.