Stir-fry se dá dělat na mnoho různých způsobů a můžeme do něj použít nejrůznější zeleninu. V tomto receptu jsme použili domácí hoisin omáčku.



Ingredience
4 porce
  • 1 natural tofu
  • 2 lžíce oleje
  • mrkev
  • pak choi
  • řapíkatý celer
  • sezam
  • kukuřičný škrob
  • sůl

hoisin omáčka:

  • 1 lžička sezamového oleje
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce sladu nebo obilného sirupu
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce arašídového másla
  • kousíček zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 lžičky kari pasty
  • špetka pepře
  • 2 lžíce vody

Jak připravit stir-fry s hoisin tofu

  1. V misce smícháme všechny ingredience na omáčku (česnek roztlačíme a zázvor na kostičky).
  2. Tofu nakrájíme na kostky a vložíme do omáčky.
  3. Necháme marinovat (čím déle, tím lépe, např. přes noc v lednici).
  4. Nakrájíme na proužky zeleninu.
  5. Vyndáme tofu z marinády a obalíme ze všech stran v trošce škrobu.
  6. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme obalené tofu ze všech stran dozlatova.
  7. Na oleji ve woku orestujeme proužky zeleniny s větší špetkou soli.
  8. Zalijeme omáčkou.
  9. Jakmile je zelenina tak, přidáme orestované tofu a vypneme.
  10. Posypeme sezamovými semínky.

Praktické

  • Jídlo podáváme například s rýží, těstovinami nebo jinou uvařenou obilovinou.
  • Hoisin omáčku můžeme použít i do salátů, dušené zeleniny, vařených obilovin, luštěnin nebo jako dip k sushi, zelenině v hrašce apod.
  • Pokud bychom měli omáčky hodně a chtěli bychom ji zahustit, můžeme ji povařit do zhoustnutí s troškou škrobu smíchaného se studenou vodou.

Obměna

  • zeleninu můžeme měnit dle chuti.
  • Místo arašídového másla můžeme použít jiné oříškové máslo nebo tahini.
  • Kari pastu můžeme nahradit troškou chilli vloček nebo chilli prášku, pro děti třeba uzenou paprikou.
  • Můžeme přidat i kešu oříšky, arašídy nebo mandle (jako posyp nebo orestovat se zeleninou).

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 3 let. Pro mladší ubereme na koření a dochucovadlech.

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

Výborné recepty

Zlatka: Již týden vařím podle vašich receptů, výborné!

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i vypadám!

Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Největší hubnutí nastalo po vysazení cukru a bílého pečiva

Mrask: Dobrý den, začala jsem asi 14 dní před...

Díky vašim stránkách se konečně orientuji ve zdravé výživě

Hana M.: Chtěla bych vám poděkovat za úžasnou práci, kterou...

Vstávám teď tak, že vyskakuju z postele

KatkaM.: Cítím se báječně a nejsem unavená a opuchlá....

Manžel, velký masožravec, vidí, že mu omezení masa prospívá

Stramis: Já vařím podle JJ od listopadu, teď mám...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Této cesty dle JJ se budu držet už navždy!

Luci88: Chtěla bych poděkovat za báječný kurz. Moc jsem...

Rychlá příprava jídel, které mi chutnají

Pribe: Mám dole 4,8 kg a pokračuji dál. Je...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRostlinná strava léčí deprese. Projekt podporovaný EU dává doporučení
Další článekV kolik a co jíst