Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Domácí houbové koření z bedly

Uvařeno
bez sóji

Nestíháte smažit bedlové řízky nebo je vám líto nožiček, které se na smažení ani do polévky nehodí? Tak je neházejte na kompost, ale nasušte je. Získáte skvělé dochucovadlo do polévek, omáček i pomazánek.

Ingredience
  • čerstvé bedly
  • sušička
  • mixér
  • lahvička na koření

Magdu ke zdravému stravování přivedla její dospělá dcera. Magdě jídlo zachutnalo a jelikož ji trápilo zdraví, rozhodl...

Jak vyrobit domácí houbové koření

  1. Houby očistěte, pokrájejte na menší kousky a dejte sušit do sušičky (do trouby, na mřížku apod.)
  2. Když jsou houby dokonalo suché, lámou se při přeložení.
  3. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  4. Rozmixujte houby v mixéru na jemno spolu.
  5. Skladujte v uzavřené nádobě.

Praktické

  • Než otevřete mixér, nechte koření spadnout. Rozmixované bedly totiž velmi “práší”.
  • Koření se hodí jako ochucení zeleninových polévek, houbových omáček, pod seitan i do zeleninových a luštěninových pokrmů, pomazánek, nádivek, karbenátků aj.

Obměna

  • K bedlám můžete přidat i jiné houby, není potřeba se omezovat jen na bedly. U bedel takto efektivně zpracujeme nožičky, které jinak přijdou nazmar.
  • Když do mixéru k houbám přidáte sůl a bylinky, dostanete hotovou kořenící směs, kterou můžete používat všude tam, kde jindy používáte kupované houbové koření. Tohle bude bez éček, s kvalitní solí a bez konzervantů.
  • Pokud máte přebytky zeleniny, můžete k houbám přidat také sušenou zeleninu a vyrobit si domácí houbovou vegetu.
  • Pokud máte rádi pikantnější koření, můžete přidat třeba sušenou chilli papriku nebo sušený česnek.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

17 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

😊Houbove omáčky mě chutnají a knedlik

Tak koření je hotové 💚

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Nakládaný patizon à la kvašáky

Patizonové kvašáky jsou snadné na výrobu a je to skvělý způsob, jak zužitkovat nadúrodu nebo jak zpracovat tužší kousky. Patizon sám o sobě nemá výraznou c...

“Rajská omáčka” z červené řepy

Všem milovníkům rajčat určitě udělá radost tato falešná rajčatová omáčka, která se výborně hodí jak na těstoviny, tak jako omáčka ke knedlíkům a seitanu. P...

Sladké cibulky s umeboškou

Cibule obsahuje mnoho dobře využitelného vápníku a tohle je skvělý způsob jak si servírovat. Slaďounké cibulky s umeboškou milujeme my i děti a návštěvy je...

Bílá houbová omáčka

Sezóna hub už začala a já jsem si vzpomněla na bílou houbovou omáčku, kterou jsem znala z dětství. Přemýšlela jsem, jak ji uvařit zdravě a chutně. Musím ří...

Jahodovo-rybízový zmrzlinový krém

V horkých dnech přijde k chuti zmrzlinový krém z ovoce a ořechů.

Houbové rizoto s tymiánem

Z dovolené jsem si přivezla dva koše hub a tak vznikl další báječný recept. Tymián a houby jsou totiž skvělá kombinace. Zkuste toto božské houbové rizoto p...