Udělala jsem dceři k prvním narozeninám 3D dort podle receptů z Jíme Jinak. Byl dobrý, byl krásný a chutnal i konvenčním strávníkům.

Asi měsíc jsem přemýšlela jak udělat dort na oslavu prvních narozenin dcerky. Ve skupině na fb mi nikdo neporadil, tak jsem po večerech při uspávání vykoumala plán. Inspirovala mě Majinka svým 3D dortem ve tvaru vláčku.

Mým cílem bylo připravit dort pro cca 20 lidí, kteří se stravují konvenčně a stvořit i něco, co by se líbilo dceři a měla hezkou vzpomínku na fotkách a hlavně mohla ochutnat.

Anička miluje zvířátka, oslavu měla v parku, kam jsme dort museli dopravit, takže jsem vymyslela následující: do hlubokého plechu jsem udělala ze dvou dávek těsto na úžasný kokosový dortík od Marcely s agarem, který jsem obarvila matcha čajem na zeleno jako louku a navrch jsem vyrobila berušku, původně jsem chtěla housenku (na té jsem dort testovala), ale nakonec byla beruška.

Zvířátko bylo vytvořeno dle receptu na velikonočního zajíčka a krém dle kakaových koleček s kokosovým krémem.

Na obarvení krému jsem použila u housenky červenou papriku, kurkumu, karob a matcha čaj, u berušky červenou řepu a kakao

Housenku jsem tvořila ve formě na bábovku, rozřízla ji na 4 kusy, které jsem za sebe poskládala, poslepovala povidly bez cukru a dozdobila krémem. Berušku jsem pekla ve skleněné míse, naběračkou vykrojila hlavu, díru zalila borůvkovým agarem, poslepovala opět povidly a dozdobila krémem.

Výsledný dort jsem pak dozdobila ovocem, květinami a bábovkami z agaru. Bohužel i když první pokus kokosového dortíku na plech vyšel nádherně, naostro se mi nepovedl – nevyběhl a to jsem použila kypřící prášek do perníku a navíc mi pak agar nadzvedl těsto, takže vrstva agaru byla zespodu a těsto namočené, ale dozdobením se to snad zakrylo a dort chutnal! 🙂

 

 

 

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJídlo a přátelství – jíme každá jinak a přece spolu
Další článekBezinky – plody bezu v kuchyni