Na halušky:
- 200 g dušené dýně Delica
- 15 g kukuřičného škrobu
- přibližně 130 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
Ostatní ingredience:
- vařená cizrna
- olej
- červené radicchio (salátová čekanka)
- mák
- česnek
- sůl
- pepř
- mandle
- 1/2 sklenice sójového mléka
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
Jak připravit dýňové halušky
- Dýni nakrájejte na kousky a uvařte na páře.
- Po uvaření jí rozmačkejte vidličkou a smíchejte s moukou, abyste získali zpracovatelnou, ale velmi měkkou a lepivou konzistenci. Ne tekutou.
- Přiveďte vodu k varu a pomocí nástroje na halušky dělejte halušky přímo do vody. Jakmile vyplavou na povrch, povařte 1 minutu, sceďte a propláchněte pod studenou vodou.
- V pánvi rozehřejte olej a přidejte prolisovaný česnek a halušky. Osolte, posypejte mákem, přidejte uvařenou cizrnu a promíchejte.
- Do sklenice se sójovým mlékem přidejte lahůdkové droždí a nalijte do pánve, několik minut míchejte na vysokém plameni.
- Nakonec přidejte nakrájenou čekanku a nasucho opražené mandle.
Praktické
- Pokud nemáte haluškovač, nic se neděje, prsty nebo pomocí vidličky trhejte noky a házejte do vroucí vody.
- Každá dýně obsahuje jiné množství vody a každá mouka jinak saje. Pokud budete dělat obměny, řiďte se podle oka a ne gramáží v receptu.
- Pro verzi bez sóji použijte jiné rostlinné mléko namísto sójového.
Obměna
- Těsto nesmí být tekuté jako na klasické halušky, ale ne tuhé jako na gnocchi, ideálně něco mezi.
- Můžete použít i jinou dýni.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Tatiano podělila by ses o recept?
Halušky dělám ze syrové hokkaido dýně.