Nechcete mýt nádobí? Snězte ho!
Věděli jste?
– Z 1 t jedlých otrub vznikne až 10 000 talířů či misek.
– 1 kg nádobí z pšeničných otrub vyprodukuje cca 1,3 kg CO2 oproti tomu stejné množství nádobí z plastů vyprodukuje 8,5 kg CO2
– Výroba nádobí z pšeničných otrub může pomoci zužitkovat až 80% pšeničných otrub v mlýnech
Skvělou myšlenkou zero waste jsou talíře z pšeničných otrub firmy Biotrem, které by mohly do budoucna nahradit jednorázové plastové talířky, které se běžně používají na festivalech, party a oslavách. Talíře jsou vyrobené z jedlých pšeničných otrub, které jsou zahřívány a formovány pod vysokým tlakem do podoby mělkých i hlubokých talířů. Jídlo tak můžete bez problémů zajíst talířem, na kterém bylo servírováno. Pokud nádobí nesníte, nic se neděje, nádobí je biologicky snadno odbouratelné a do
30 dnů se samo rozloží. Při správném skladování ale vydrží až do okamžiku použití 3 roky a dá se použít jak na studené, tak na horké pokrmy. A jak otrubové talíře chutnají? Asi jako pečený chléb nebo cereálie.
Alternativa nádobí pro celiaky
Držíte bezlepkovou dietu? Žádný problém. Právě probíhá testování nádobí z kukuřičných otrub, které má zatím velmi pozitivní výsledky a brzy snad bude také k dostání.
Jedlé talíře už i v ČR!
Tyto ekologické talíře už se začínají pomalu rozšiřovat i u nás. Můžete je najít dokonce už i na některých festivalech (např. u stánku s polévkami na Masters of Rock). Celou sadu nebo jednotlivé talířky můžete zakoupit v síti Makro.
PS: Cítíš se v plavkách sebevědomě?
Pokud letos nechceš schovávat zadek pod ručník, pojď na to s námi jinak.
Chci lepší postavu!
Buďte první, kdo napíše komentář