Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Ovocné

Jablečné mousse se skořicí

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec
sezóna léto
děti od 1 roku

Jednoduché, rychlé, bez cukru a vajec, přitom krásně sladké. Ve chvíli, kdy je chuť na něco sladkého, máte tento osvěžující dezert hned po ruce. Příprava je rychlá a dá se udělat i dopředu a skladovat v lednici. To pak skvěle nahradí zmrzlinu.

Ingredience
5 malých porcí
  • 2 velká sladká jablka
  • 160 ml vody
  • 1 lžíce mandlového másla
  • podle chuti skořice
  • 1 lžička agaru
  • špetku soli
  • 1 lžíce rýžového sladu
  • 100 % čokoláda

Na svůj věk jsem si připadala celkem zdravá, ale v posledních letech se to horšilo. Kdysi jsem měla potíže se slinivk...

Jak připravit jablečné mousse se skořicí

  1. Nakrájejte na kousky jablko, dejte do vody, poprašte skořicí a vařte asi 7 minut do změknutí. Poté tyčovým mixerem rozmixujte.
  2. Ve 3 lžících studené vody rozpusťte agar, smíchejte s mandlovým máslem, sladem, solí a přidejte do rozmixovaného jablka. Znovu uveďte k varu asi na 3 minuty.
  3. Nechte vychladnout, nejdřív na lince a poté v lednici. Až krém pořádně ztuhne, znovu rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému.
  4. Za pomocí pístové zdobičky na dorty, nastříkejte mousse do mističek. Nastrouhejte čokoládu a posypte dezert.

Praktické

  • Když si připravíte předem a dáte vychladit, můžete podávat místo zmrzliny.
  • Používejte sladké odrůdy jablek, u kyselejších přidejte sirup.

Obměna

  • Čokoládu můžete vynechat, nebo místo ní posypat karobem, kakaem nebo instantní obilnou kávou.
  • Můžete použít i jiné sladidlo – pokud nemáte problém s lepkem, můžete použít slad.

Děti

  • Veganský dezert vhodný pro děti od 1 roku, ale vynecháme sůl, skořici a čokoládu. A nepodáváme ledové, nýbrž v pokojové teplotě.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

40 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Luxusní dezert z obyčejných jablek, který nemá chybu.

Děkuji, to mám radost, že chutnalo.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bezlepkový rybízový koláč

Kukuřici a kukuřičnou krupici je vhodné pro její ochlazující účinek konzumovat hlavně v létě. Proto různé obměny tohoto koláče teď pečeme velmi často. Je r...

Osvěžující ovocný pohár s agarem

Oblíbeným lehkým a velmi osvěžujícím dezertem pro parné dny je ovoce v agarovém rosolu. Bude chutnat zejména těm, kdo nemají rádi příliš sladké a těžké dez...

Jahodový chia pudink

Chia dezerty jsou rychlé a zdravé. Využijte sezónu jahod a dopřejte si tento jednoduchý dezert.

Jahodový želé dezert (bez lepku)

Jahodová varianta na náš oblíbený bezlepkový dezert je velmi osvěžující. Když se podává vychlazený, hravě uspokojí chuť na zmrzlinu. Naše varianta je opět ...

Teplé pyré na uklidnění

Tento uklidňující, teplý krém je výborný na zahřátí během chladnějších dní, ale skvěle chutná i vychlazený. Skvěle se hodí pro ty, kdo mají oslabený okruh ...

Nepečený jablečný dort s rybízem

Jestli něco osvěží víc než zmrzlina, tak je to tenhle dort. Jako jako dítě jsem ho milovala a dnes si ho užíváme ve zdravější variantě bez cukru a bez lepk...