Jednoduché, rychlé, bez cukru a vajec, přitom krásně sladké. Ve chvíli, kdy je chuť na něco sladkého, máte tento osvěžující dezert hned po ruce. Příprava je rychlá a dá se udělat i dopředu a skladovat v lednici. To pak skvěle nahradí zmrzlinu.

Ingredience
5 malých porcí
  • 2 velká sladká jablka
  • 160 ml vody
  • 1 lžíce mandlového másla
  • podle chuti skořice
  • 1 lžička agaru
  • špetku soli
  • 1 lžíce rýžového sladu
  • 100 % čokoláda

Jak připravit jablečné mousse se skořicí

  1. Nakrájejte na kousky jablko, dejte do vody, poprašte skořicí a vařte asi 7 minut do změknutí. Poté tyčovým mixerem rozmixujte.
  2. Ve 3 lžících studené vody rozpusťte agar, smíchejte s mandlovým máslem, sladem, solí a přidejte do rozmixovaného jablka. Znovu uveďte k varu asi na 3 minuty.
  3. Nechte vychladnout, nejdřív na lince a poté v lednici. Až krém pořádně ztuhne, znovu rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému.
  4. Za pomocí pístové zdobičky na dorty, nastříkejte mousse do mističek. Nastrouhejte čokoládu a posypte dezert.

Praktické

  • Když si připravíte předem a dáte vychladit, můžete podávat místo zmrzliny.
  • Používejte sladké odrůdy jablek, u kyselejších přidejte sirup.

Obměna

  • Čokoládu můžete vynechat, nebo místo ní posypat karobem, kakaem nebo instantní obilnou kávou.
  • Můžete použít i jiné sladidlo – pokud nemáte problém s lepkem, můžete použít slad.

Děti

  • Můžeme podávat dětem od 1 roku, ale vynecháme sůl, skořici a čokoládu. A nepodáváme ledové, nýbrž v pokojové teplotě.

Vyčistilo se nám nejen tělo, ale i mozek (Inesinka)

Inesinka: Když si vzpomenu, jak jsme s manželem před...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Manžel bol najväčší oriešok (Eva)

Eva: Ahoj Evi:), moje deti majú 23 rokov (syn)...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Našla jsem nový smysl života (Jana)

Jana: Milá Evi, moc děkuji za vyčerpávající odpověď. Potřebovala...

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

Jsem čilejší a už konečně večer nezívám

Nahlie64: Jídla jsou výborná a moc Vám poděkovat :-)...

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Po 14 dnech mám úbytek 5 kg a cítím spoustu nové energie (Alena)

Alena: Ahoj všem, mám za sebou 14 denní kurz...

Mojí největší motivací je zdraví (Věra)

Věra: Ahojte všichni, mám za sebou první den a...

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Vstávám teď tak, že vyskakuju z postele

KatkaM.: Cítím se báječně a nejsem unavená a opuchlá....

Chtěla jsem se naučit vařit z dravě a kila dolů jsou příjemnou odměnou

Žaneta: Hlásím 3kg dole :). Pravda je, že jsem...

Díky Klubu JJ se ze mně stává jiný člověk

Maca.stej: Jsem v Klubu JJ druhým rokem a téměř...
  1. Musím říct, že je u nás nějak přejablkováno – ale bylo potřeba je spotřebovat a výsledkem byla tato zvláštní a výborná mňamka. Nikdy bych nevěřila, že mám znovu promixovat ztuhlou agarovou hmotu ale fakt dobrý, díky

    • To jsem ráda, já také nevěřila, že rozmixovanim hmoty budu mít krásnou krémovou konzistenci. Ale funguje to😉

  2. Teda Vierko, opravdu jsem si pochutnala. Jak se píše v předchozím komentáři. Obyčejné jablečné pyré, ale díky vymixování, se pozvedlo na luxusní pyré. Díky za tvoje recepty

  3. Opravdu výborná dobrota! Lehké, svěží, chutné. Díky za recept. Agar jsem vynechala, protože nemám, ale i tak super!

    • Někdy to záleží i jak to člověk načančá. Hlavně pro všežravce to musí i na oko být koukatelný ;-)

  4. Zobrazit všech 13 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKokosový pohár s tapioka perličkami
Další článekCelerová polévka s koprem