Jednoduché, rychlé, bez cukru a vajec, přitom krásně sladké. Ve chvíli, kdy je chuť na něco sladkého, máte tento osvěžující dezert hned po ruce. Příprava je rychlá a dá se udělat i dopředu a skladovat v lednici. To pak skvěle nahradí zmrzlinu.

Ingredience
5 malých porcí
  • 2 velká sladká jablka
  • 160 ml vody
  • 1 lžíce mandlového másla
  • podle chuti skořice
  • 1 lžička agaru
  • špetku soli
  • 1 lžíce rýžového sladu
  • 100 % čokoláda

Jak připravit jablečné mousse se skořicí

  1. Nakrájejte na kousky jablko, dejte do vody, poprašte skořicí a vařte asi 7 minut do změknutí. Poté tyčovým mixerem rozmixujte.
  2. Ve 3 lžících studené vody rozpusťte agar, smíchejte s mandlovým máslem, sladem, solí a přidejte do rozmixovaného jablka. Znovu uveďte k varu asi na 3 minuty.
  3. Nechte vychladnout, nejdřív na lince a poté v lednici. Až krém pořádně ztuhne, znovu rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému.
  4. Za pomocí pístové zdobičky na dorty, nastříkejte mousse do mističek. Nastrouhejte čokoládu a posypte dezert.

Praktické

  • Když si připravíte předem a dáte vychladit, můžete podávat místo zmrzliny.
  • Používejte sladké odrůdy jablek, u kyselejších přidejte sirup.

Obměna

  • Čokoládu můžete vynechat, nebo místo ní posypat karobem, kakaem nebo instantní obilnou kávou.
  • Můžete použít i jiné sladidlo – pokud nemáte problém s lepkem, můžete použít slad.

Děti

  • Můžeme podávat dětem od 1 roku, ale vynecháme sůl, skořici a čokoládu. A nepodáváme ledové, nýbrž v pokojové teplotě.

Chtěla jsem se naučit vařit z dravě a kila dolů jsou příjemnou odměnou

Žaneta: Hlásím 3kg dole :). Pravda je, že jsem...

Uzdravila jsem se z těžké nemoci a energii bych mohla rozdávat (Božena)

Božena: Skončila jsem kurs Hubneme do plavek. Míry...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli

Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Jsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila

Katka: moc, moc děkuji za klub JJ, jsem z toho...

S každým jídlem si říkám: „Tohle je TOP“

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...

Konečně vím, jak nahradit chuťově mléko a vejce

Ivetuska1: Od začátku kurzu už mám dvě kila dole....

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned...

Behám ako rybička, kila idú dole (Marta)

Marta: Milá Evička, deň po dni varím podľa Jíme...

Děláte úžasnou osvětu – jsem nadšená!

Monika V.: Mooc děkuji. Děláte úžasnou osvětu. Já jsem...

Manžel se na mě díval a ptal se, co je na mně nového (Sylva)

Sylva: Evi, Romane...Viléme, Jarmilo!!!:-) Funguje to. Nechápu jak, ale...

Moc se mi líbí nové stránky

Jana: Nové stránky jsou úžasné! Skvěle se v nich teď...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...
    • Někdy to záleží i jak to člověk načančá. Hlavně pro všežravce to musí i na oko být koukatelný ;-)

  1. Zobrazit všech 5 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKokosový pohár s tapioka perličkami
Další článekLéčivý hřib hořčák – zabíjí rakovinu