- 2 velká sladká jablka
- 160 ml vody
- 1 lžíce mandlového másla
- podle chuti skořice
- 1 lžička agaru
- špetku soli
- 1 lžíce rýžového sladu
- 100 % čokoláda
Jak připravit jablečné mousse se skořicí
- Nakrájejte na kousky jablko, dejte do vody, poprašte skořicí a vařte asi 7 minut do změknutí. Poté tyčovým mixerem rozmixujte.
- Ve 3 lžících studené vody rozpusťte agar, smíchejte s mandlovým máslem, sladem, solí a přidejte do rozmixovaného jablka. Znovu uveďte k varu asi na 3 minuty.
- Nechte vychladnout, nejdřív na lince a poté v lednici. Až krém pořádně ztuhne, znovu rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému.
- Za pomocí pístové zdobičky na dorty, nastříkejte mousse do mističek. Nastrouhejte čokoládu a posypte dezert.
Praktické
- Když si připravíte předem a dáte vychladit, můžete podávat místo zmrzliny.
- Používejte sladké odrůdy jablek, u kyselejších přidejte sirup.
Obměna
- Čokoládu můžete vynechat, nebo místo ní posypat karobem, kakaem nebo instantní obilnou kávou.
- Můžete použít i jiné sladidlo – pokud nemáte problém s lepkem, můžete použít slad.
Děti
- Můžeme podávat dětem od 1 roku, ale vynecháme sůl, skořici a čokoládu. A nepodáváme ledové, nýbrž v pokojové teplotě.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.
Komentáře
Luxusní dezert z obyčejných jablek, který nemá chybu.
Děkuji, to mám radost, že chutnalo.