Kedlábkové zelí
Kedluben nakrájet (nastrouhat) na sirky. Nakrájet cibuli, osmažit ji na oleji. Přidat kedluben, kmín, sůl a restovat. Poté podlít vodou a dusit doměkka. Dochutit umeoctem a zahustit škrobem (maizena nebo kuzu).
Adzuki prejt
Adzuki přes noc namočit, poté uvařit s Kombu 45 minut v tlakovém hrnci. Velké kroupy přes noc namočit a uvařit v tlakovém hrnci (45 – 60 min.). Orestovat cibulku, osolit, přidat lžíci majoránky, 2 lžíce shoyu, trošku sušeného zázvoru, fazolky, 2-3 stroužky česneku, trošku vody a pomaličku dusit. Až je voda vydušená, cibulka měkká (cca 15 min.), přidat uvařené velké kroupy a případně ještě dochutit, chvilku dusit a vypnout.
K tomu polentový knedlík osmahlý na trošce oleje, syrová mrkev a petrželka.
PS: Chceš zdravě shodit na léto?
Pojď na to s námi jinak. Bez deficitu, dřiny a chemie.
Chci lepší postavu!
Komentáře
Dělám často a vždy je ro výborná záležitost
“Prejt” luxusni! Ja do toho primichala jeste zbytek uvarenych kolinek a supr to bylo :-)