Domů > Jak začít > Inspirace

Kedlubnové zelí a adzuki prejt

Zkuste zelí trošku jinak a zaměňte ho za kedlábek! Uvidíte, jak si pochutnáte. A k tomu třeba adzuki prejt a polentový knedlík a oběd je na světě.

Kedlábkové zelí

Kedluben nakrájet (nastrouhat) na sirky. Nakrájet cibuli, osmažit ji na oleji. Přidat kedluben, kmín, sůl a restovat. Poté podlít vodou a dusit doměkka. Dochutit umeoctem a zahustit škrobem (maizena nebo kuzu).

Adzuki prejt

Adzuki přes noc namočit, poté uvařit s Kombu 45 minut v tlakovém hrnci. Velké kroupy přes noc namočit a uvařit v tlakovém hrnci (45 – 60 min.). Orestovat cibulku, osolit, přidat lžíci majoránky, 2 lžíce shoyu, trošku sušeného zázvoru, fazolky, 2-3 stroužky česneku, trošku vody a pomaličku dusit. Až je voda vydušená, cibulka měkká (cca 15 min.), přidat uvařené velké kroupy a případně ještě dochutit, chvilku dusit a vypnout.

K tomu polentový knedlík osmahlý na trošce oleje, syrová mrkev a petrželka.

PS: Co shodit 5 kg za 14 dnů? 😍

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

“Prejt” luxusni! Ja do toho primichala jeste zbytek uvarenych kolinek a supr to bylo :-)

Ahoj, krásné Vánoční svátky a hodně zdraví do Nového roku přeje všem
z JJ Eva.
Dnes jsem dostala takovou chuť na tohle jídlo, že jak jsem jedla, dělaly se mi boule za ušima:)
To jsem si fakt dala s takovou chutí po všech těch vánočních dobrotách,
že jsem si řekla ” No konečně zase pořádné jídlo”. :):):) ahojky

Ukázat další komentáře