Skvělý, velmi rychlý a chutný FIT recept na "vaječnou" snídani, oběd nebo večeři bez vajec. Porce plná výživných bílkovin z cizrny, antioxidantů a protizánětlivých látek z kurkumy a cukety, která pomáhá při hubnutí a detoxikaci.

Ingredience
pro 2 porce

  • 1 hrnek uvařené cizrny
  • čtvrt cukety
  • 1 cibule
  • 1/4 – 1/2 lžičky kurkumy
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • vajíčková sůl Kala Namak
  • 1-2 lžíce sojové omáčky

Jak udělat veganská míchaná vajíčka z cizrny s cuketou

  1. Nakrájíme si na drobné kostičky cibuli.
  2. Na rozehřátém oleji ji opečeme dozlatova.
  3. Osolíme ji.
  4. Vidličkou nebo rukama si rozdrolíme cizrnu tak, aby zůstaly malé kousky (můžeme použít i mixér).
  5. Nastrouháme si nahrubo cuketu a vymačkáme z ní šťávu.
  6. Na pánvičku k opečené cibulce přidáme rozdrolenou cizrnu a vymačkanou cuketu.
  7. Vše cca 3 minuty osmažíme.
  8. Ochutíme kurkumou (množství dle chuti, začněte s 1/4 lžičky, pokud máte rádi, přidejte víc), černou vajíčkovou solí, pepřem, sojovou omáčkou a lahůdkovým droždím.
  9. Osmažíme další 2 minuty.
  10. Vypneme.
  11. Ozdobíme nasekanou pažitkou.

Obměna

  • Pokud nemáte zrovna uvařenou cizrnu, můžete použít i cizrnovou mouku v množství cca 1/2 šálku cizrnové mouky na 3/4 h šálku. Postup bude ale trošku jiný. Na oleji si osmažte cibulku, osolte, přidejte vymačkanou cuketu, osmažte a poté nalijte rozmíchanou cizrnovou mouku ve vodě a nechejte bez míchání 3-5 minut prohřát. Poté promíchejte a pomocí vařečky rozdrolte na kousky. Poté ochuťte jako v 8. kroku, chvilku osmažte a vypněte.
  • Místo cizrny můžete použít i rozdrolené natural bílé tofu, kterým nahradíte v původním receptu uvařenou cizrnu.

Kombinujeme

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let. Omezte ale sůl a další dochucovadla.

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Za 14 dní mám dole 5,3 kg a 5 cm v pase!

Alenaleak: Po 14 dnech mám dole 5,3 kg a...

Nějak mi zmizelo 6 kg

Dagmar: mám výbornou náladu, protože jsem ze skříně vytáhla oblečení,...

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená 😀 Kvôli svojím zdravotným...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic

Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

První týden kurzu a 2 kg dole!

Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je...
  1. Výborné! Místo cukety jsem měla zbytek bílé kulaté ředkve, baleno do tortilly. Jen příště dám míň sojovky, takto to bylo na nás už slané víc než jsme zvyklí. Díky za další lahůdkovou rychlovku! 🙂

  2. Je to vynikající. Děkuji. Jen jsem se chtěla zeptat, od jakého dodavatele máte černou sůl? Koupila jsem od Wolfberry Himalájskou černou sůl a je to tak slabě cítit po síře, že skoro ne, jenom takový ocásek, takže pokud bych chtěla cítit výrazněji, bylo by přesoleno.

  3. Právě jsem objevila Ameriku :-)))))) Chutná to jako opravdová vajíčka!!! Mňam. Jako správná vajíčka jsem je bohužel přesolila,ale fakt super, dělám zas a zas;-) Děkuji.

  4. Zobrazit všech 16 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNeuvěřitelný svět mikrobů v nás (1.díl)
Další článekCuketa na kotlíku medově lahodná s tofu přelitá hořkým radegastem