Skvělý, velmi rychlý a chutný FIT recept na "vaječnou" snídani, oběd nebo večeři bez vajec. Porce plná výživných bílkovin z cizrny, antioxidantů a protizánětlivých látek z kurkumy a cukety, která pomáhá při hubnutí a detoxikaci.
Ingrediencepro 2 porce
Jak udělat veganská míchaná vajíčka z cizrny s cuketou
- Nakrájíme si na drobné kostičky cibuli.
- Na rozehřátém oleji ji opečeme dozlatova.
- Osolíme ji.
- Vidličkou nebo rukama si rozdrolíme cizrnu tak, aby zůstaly malé kousky (můžeme použít i mixér).
- Nastrouháme si nahrubo cuketu a vymačkáme z ní šťávu.
- Na pánvičku k opečené cibulce přidáme rozdrolenou cizrnu a vymačkanou cuketu.
- Vše cca 3 minuty osmažíme.
- Ochutíme kurkumou (množství dle chuti, začněte s 1/4 lžičky, pokud máte rádi, přidejte víc), černou vajíčkovou solí, pepřem, sojovou omáčkou a lahůdkovým droždím.
- Osmažíme další 2 minuty.
- Vypneme.
- Ozdobíme nasekanou pažitkou.
Obměna
- Pokud nemáte zrovna uvařenou cizrnu, můžete použít i cizrnovou mouku v množství cca 1/2 šálku cizrnové mouky na 3/4 h šálku. Postup bude ale trošku jiný. Na oleji si osmažte cibulku, osolte, přidejte vymačkanou cuketu, osmažte a poté nalijte rozmíchanou cizrnovou mouku ve vodě a nechejte bez míchání 3-5 minut prohřát. Poté promíchejte a pomocí vařečky rozdrolte na kousky. Poté ochuťte jako v 8. kroku, chvilku osmažte a vypněte.
- Místo cizrny můžete použít i rozdrolené natural bílé tofu, kterým nahradíte v původním receptu uvařenou cizrnu.
Kombinujeme
- Podávejte s kváskovým pečivem, plackami, zabalené do tortill, palačinek nebo třeba s polentovými kostkami. Nezapomeňte k „vajíčkům“ přidat i misku čerstvého salátu a pár kousků kvašáků – kvašených cuket nebo okurků.
Děti
- Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let. Omezte ale sůl a další dochucovadla.
Jeste ze mame zde ty recepty, abychom na takoveto dobroty nezapominali :-)
Mnam, to je dobrotaaaaaa. Servirovali jsme jako snidanovou verzi (vyjimecne pozdeji o vikendu) se zampiony a tenounce nakrajenou pecenou repou a moc nam to pripomelo hotelove snidane na dovolene :-).
Super Radko, ono to i vypadá jako hotelová snídaně… v luxusním hotelu 👍😉😋
Super to bylo!!!
Moc náš těší, Lucie, že vám chutná 😍
Výborné! Místo cukety jsem měla zbytek bílé kulaté ředkve, baleno do tortilly. Jen příště dám míň sojovky, takto to bylo na nás už slané víc než jsme zvyklí. Díky za další lahůdkovou rychlovku! :-)
Tak to máte pěkně vyčištěné chuťové bunky, Martino :-) Super!
Je to vynikající. Děkuji. Jen jsem se chtěla zeptat, od jakého dodavatele máte černou sůl? Koupila jsem od Wolfberry Himalájskou černou sůl a je to tak slabě cítit po síře, že skoro ne, jenom takový ocásek, takže pokud bych chtěla cítit výrazněji, bylo by přesoleno.
Já mám Cereus, není to až tak silně voníci, ale je to znát.
My máme Wolfberry černou sůl a je cítit sirně dostatečně – když se v ní koupu, děti volaj, že maj chuť na vajíčka:-))
:-))
Jako správný šťoura bych rád upozornil, že tam máte přesmyčku ve slově Kala Namak. :-D
Plus vám tam v bodě číslo 4 chybí slovo cuketa :-)
Sakra je to číslo 5
Děkuji, opraveno :)
Náš mladší si přilil umeocet a pak mu to chutnalo ještě víc. Já jsem si k tomu dala vejmrdu.
Jo jo, ume ocet, ten leccos zachrání :-)
Právě jsem objevila Ameriku :-)))))) Chutná to jako opravdová vajíčka!!! Mňam. Jako správná vajíčka jsem je bohužel přesolila,ale fakt super, dělám zas a zas;-) Děkuji.
To je, co? :-)))
Ta Amerika? No přece tu černou sůl co dělá nevajíčka vajíčkama!!!!! :-))))))))
jooo táááák :-)