Skvělý, velmi rychlý a chutný FIT recept na "vaječnou" snídani, oběd nebo večeři bez vajec. Porce plná výživných bílkovin z cizrny, antioxidantů a protizánětlivých látek z kurkumy a cukety, která pomáhá při hubnutí a detoxikaci.

Ingredience
pro 2 porce

  • 1 hrnek uvařené cizrny
  • čtvrt cukety
  • 1 cibule
  • 1/4 – 1/2 lžičky kurkumy
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • vajíčková sůl Kala Manak
  • 1-2 lžíce sojové omáčky

Jak udělat veganská míchaná vajíčka z cizrny s cuketou

  1. Nakrájíme si na drobné kostičky cibuli.
  2. Na rozehřátém oleji ji opečeme dozlatova.
  3. Osolíme ji.
  4. Vidličkou nebo rukama si rozdrolíme cizrnu tak, aby zůstaly malé kousky (můžeme použít i mixér).
  5. Nastrouháme si nahrubo a vymačkáme z ní šťávu.
  6. Na pánvičku k opečené cibulce přidáme rozdrolenou cizrnu a vymačkanou cuketu.
  7. Vše cca 3 minuty osmažíme.
  8. Ochutíme kurkumou (množství dle chuti, začněte s 1/4 lžičky, pokud máte rádi, přidejte víc), černou vajíčkovou solí, pepřem, sojovou omáčkou a lahůdkovým droždím.
  9. Osmažíme další 2 minuty.
  10. Vypneme.
  11. Ozdobíme nasekanou pažitkou.

Obměna

  • Pokud nemáte zrovna uvařenou cizrnu, můžete použít i cizrnovou mouku v množství cca 1/2 šálku cizrnové mouky na 3/4 h šálku. Postup bude ale trošku jiný. Na oleji si osmažte cibulku, osolte, přidejte vymačkanou cuketu, osmažte a poté nalijte rozmíchanou cizrnovou mouku ve vodě a nechejte bez míchání 3-5 minut prohřát. Poté promíchejte a pomocí vařečky rozdrolte na kousky. Poté ochuťte jako v 8. kroku, chvilku osmažte a vypněte.
  • Místo cizrny můžete použít i rozdrolené natural bílé tofu, kterým nahradíte v původním receptu uvařenou cizrnu.

Kombinujeme

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

6 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Právě jsem objevila Ameriku :-)))))) Chutná to jako opravdová vajíčka!!! Mňam. Jako správná vajíčka jsem je bohužel přesolila,ale fakt super, dělám zas a zas;-) Děkuji.

  2. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNeuvěřitelný svět mikrobů v nás (1.díl)
Další článekCuketa na kotlíku medově lahodná s tofu přelitá hořkým radegastem