Skvělý, velmi rychlý a chutný FIT recept na "vaječnou" snídani, oběd nebo večeři bez vajec. Porce plná výživných bílkovin z cizrny, antioxidantů a protizánětlivých látek z kurkumy a cukety, která pomáhá při hubnutí a detoxikaci.

Ingredience
pro 2 porce

  • 1 hrnek uvařené cizrny
  • čtvrt cukety
  • 1 cibule
  • 1/4 – 1/2 lžičky kurkumy
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • vajíčková sůl Kala Namak
  • 1-2 lžíce sojové omáčky

Jak udělat veganská míchaná vajíčka z cizrny s cuketou

  1. Nakrájíme si na drobné kostičky cibuli.
  2. Na rozehřátém oleji ji opečeme dozlatova.
  3. Osolíme ji.
  4. Vidličkou nebo rukama si rozdrolíme cizrnu tak, aby zůstaly malé kousky (můžeme použít i mixér).
  5. Nastrouháme si nahrubo cuketu a vymačkáme z ní šťávu.
  6. Na pánvičku k opečené cibulce přidáme rozdrolenou cizrnu a vymačkanou cuketu.
  7. Vše cca 3 minuty osmažíme.
  8. Ochutíme kurkumou (množství dle chuti, začněte s 1/4 lžičky, pokud máte rádi, přidejte víc), černou vajíčkovou solí, pepřem, sojovou omáčkou a lahůdkovým droždím.
  9. Osmažíme další 2 minuty.
  10. Vypneme.
  11. Ozdobíme nasekanou pažitkou.

Obměna

  • Pokud nemáte zrovna uvařenou cizrnu, můžete použít i cizrnovou mouku v množství cca 1/2 šálku cizrnové mouky na 3/4 h šálku. Postup bude ale trošku jiný. Na oleji si osmažte cibulku, osolte, přidejte vymačkanou cuketu, osmažte a poté nalijte rozmíchanou cizrnovou mouku ve vodě a nechejte bez míchání 3-5 minut prohřát. Poté promíchejte a pomocí vařečky rozdrolte na kousky. Poté ochuťte jako v 8. kroku, chvilku osmažte a vypněte.
  • Místo cizrny můžete použít i rozdrolené natural bílé tofu, kterým nahradíte v původním receptu uvařenou cizrnu.

Kombinujeme

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let. Omezte ale sůl a další dochucovadla.

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

Jsem čilejší a už konečně večer nezívám

Nahlie64: Jídla jsou výborná a moc Vám poděkovat :-)...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Překvapilo mě, jak je jídlo rychle hotové

Pavlína: Velice příjemně mě překvapilo, jak je jídlo rychle...

Díky JJ mi snížili léky na revmatoidní artritidu

Eva: Ještě jednou děkuji za Jíme jinak, děláte to...

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Absolutně luxusní koprovka, po které mě nebolí břicho

Pstoklask: Absolutně luxusní koprovka, po které mě (konečně!) nebolí...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Díky vašim stránkách se konečně orientuji ve zdravé výživě

Hana M.: Chtěla bych vám poděkovat za úžasnou práci, kterou...

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Výborné! Místo cukety jsem měla zbytek bílé kulaté ředkve, baleno do tortilly. Jen příště dám míň sojovky, takto to bylo na nás už slané víc než jsme zvyklí. Díky za další lahůdkovou rychlovku! 🙂

  2. Je to vynikající. Děkuji. Jen jsem se chtěla zeptat, od jakého dodavatele máte černou sůl? Koupila jsem od Wolfberry Himalájskou černou sůl a je to tak slabě cítit po síře, že skoro ne, jenom takový ocásek, takže pokud bych chtěla cítit výrazněji, bylo by přesoleno.

  3. Právě jsem objevila Ameriku :-)))))) Chutná to jako opravdová vajíčka!!! Mňam. Jako správná vajíčka jsem je bohužel přesolila,ale fakt super, dělám zas a zas;-) Děkuji.

  4. Zobrazit všech 16 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNeuvěřitelný svět mikrobů v nás (1.díl)
Další článekCuketa na kotlíku medově lahodná s tofu přelitá hořkým radegastem