Využijte sílu mladých jarních bylin a cestou z práce si utrhněte bršlici kozí nohu. Můžete ji ráno přidat třeba do polévky k snídani.
Ingredience
na 4 porce
  • hrst čerstvé bršlice
  • kousek mrkve
  • kousek brokolice
  • kousek celeru
  • kousek pórku
  • 1 lžíce řas wakame
  • 1-2 lžičky miso pasty
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • na posypání: pažitka
  • sůl

Jak připravit miso polévku s čerstvou bršlicí

  1. Do hrnce dáme vařit vývar, omyjeme a nakrájíme na menší kousky zeleninu.
  2. Do vroucího vývaru přidáme špetku soli a lžíci řas nalámaných na menší kousky.
  3. Přidáme zeleninu, snížíme plamen a vaříme cca 7 minut.
  4. Bršlici propláchneme studenou vodou a pokrájíme na menší kousky.
  5. Do polévky přidáme až na samý závěr, není nutné ji vařit.
  6. Vypneme a vmícháme miso pastu.
  7. Ozdobíme nasekanou pažitkou.

Obměna

  • Zeleninu volte podle aktuálních zásob, řasy měňte podle nálady nebo vynechejte.
  • Z divokých bylin můžete přidat kromě bršlice také česnáček, kopřivu, ptačinec, popenec a cokoli, co zrovna roste. Jen vám asi nebude chutnat polévka s převahou plané zeleniny, proto ji dejte menší množství než zeleniny pěstované.

Praktické

  • Tuto polévku můžete jíst i jako obědovou.
  • Polévka vás zasytí, když do ní přidáte zbylou obilovinu. Pokud žádnou nemáte, nasypte do polévky ovesné vločky, kuskus, amarant, rýžové nebo polévkové nudle nebo quinou. Než se polévka uvaří, obilovina změkne a bude hotová. Jestli vlastníte kvásek, můžete zbytky kvásku vhodit do polévky jako nočky nebo kvásek do polévky rozmíchat. Získáte výbornou chuť. Skoro jako tradiční kyselo.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte rýžovou miso pastu. Sojová obvykle začátečníkům nechutná.

Děti

  • Miso polévku dáváme dětem cca od 1,5 roku, šetříme se solí i miso pastou.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekToto všechno se dozvíte na první pohled z obličeje
Další článekMáte depku? Dejte si tyto potraviny!