Recept na patizon v bylinkovém těstíčku
- Nasekejte bylinky.
- Oloupejte a nakrájejte patizon. Osolte a opeřte.
- V misce rozmíchejte mouku s mlékem, osolte opepřete, přidejte lněné semínko, bylinky a lahůdkové droždí. Promíchejte a nechte odpočinout. Těstíčko musí být poměrně husté.
- Patizon poprašte moukou a obalte v těstíčku
- Plech vystelte pečicím papírem, řádně pokapejte olivovým olejem a pečte podle vaší trouby, dokud patizon nezezlátne. Během pečení otočte.
- Podávejte, jak je libo, já s černou rýží a cizrnou.
Praktické
- Těstíčko trošku z patizonu steče, nic se neděje, je to dobré i tak, i když to třeba není fotogenické.
- Pro verzi bez lepku použijte na těstíčko bezlepkovou mouku, např. pohankovou, kukuřičnou, rýžovou apod.
Obměna
- Použijte jakékoliv čerstvé bylinky.
- Můžete použít jakoukoliv mouku.
- Pokud nechcete použít sójové mléko, přidejte jiné rostlinné nebo můžete vyzkoušet vodu.
- Patizon sám o sobě má nevýraznou chuť, nešetřete proto bylinkami.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a pepř.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
vypadá to velmi chutně🙂