Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Patizon v bylinkovém županu

Uvařeno

Chutný recept na patizon v bylinkovém těstíčku. Kombinace čerstvých bylinek, lněného semínka a lahůdkového droždí dodá patizonu skvělou chuť.

Ingredience
  • 1 bílý patizon
  • čerstvý estragon
  • čerstvé oregáno
  • čerstvý kopr
  • čerstvá saturejka
  • čerstvá meduňka
  • lněné semínko
  • mouka T2 nebo pšeničná polohrubá celozrnná mouka
  • sójové mléko
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

Michal byl typický cukrovkář druhého typu. V lednu mu naměřili cukr 29 a chtěli ho ihned hospitalizo...

Recept na patizon v bylinkovém těstíčku

  1. Nasekejte bylinky.
  2. Oloupejte a nakrájejte patizon. Osolte a opeřte.
  3. V misce rozmíchejte mouku s mlékem, osolte opepřete, přidejte lněné semínko, bylinky a lahůdkové droždí. Promíchejte a nechte odpočinout. Těstíčko musí být poměrně husté.
  4. Patizon poprašte moukou a obalte v těstíčku
  5. Plech vystelte pečicím papírem, řádně pokapejte olivovým olejem a pečte podle vaší trouby, dokud patizon nezezlátne. Během pečení otočte.
  6. Podávejte, jak je libo, já s černou rýží a cizrnou.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Těstíčko trošku z patizonu steče, nic se neděje, je to dobré i tak, i když to třeba není fotogenické.
  • Pro verzi bez lepku použijte na těstíčko bezlepkovou mouku, např. pohankovou, kukuřičnou, rýžovou apod.

Obměna

  • Použijte jakékoliv čerstvé bylinky.
  • Můžete použít jakoukoliv mouku.
  • Pokud nechcete použít sójové mléko, přidejte jiné rostlinné nebo můžete vyzkoušet vodu.
  • Patizon sám o sobě má nevýraznou chuť, nešetřete proto bylinkami.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a pepř.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

14 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

vypadá to velmi chutně🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cuketové carpaccio

Tento letní recept je osvěžující a velmi se hodí jako příloha nebo salát k letním grilovačkám.

Pečená dýně

Lahodný, aromatický recept vhodný pro podzimní sezónu, kde kraluje dýně. Směs koření a aromatických bylin obohacená o vůni citrónu a zázvoru. Příprava je t...

Plněné zelí

Tento recept si můžete obměnit podle vašich chutí. Jakákoliv zelenina, sezónní, vám obohatí uplně obyčejné zelí. Nám chutnalo, doufám, že ani vás recept ne...

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Italské vánoční cannelloni (fotopostup)

Pokud vyzkoušíte, dejte vědět. Recept je delší, a proto je i sváteční a určitě i na Vánoce nezklame.

Rychlá letní pizza

Tato rychlá pizza vás opravdu nezklame, vhodná pro léto, proto použijte čerstvou barevnou zeleninu.