- 1 velký kulatý lilek
- olivový olej
- 1 lžíce rýžového sirupu
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžička gochujangu
- 2 lžíce tamari
- sezamové semínko
- česnek
Recept na pikantní pečený lilek
- Ve skleničce rozmíchejte gochujang, rýžový sirup, rýžový ocet, tamari a prolisovaný česnek.
- Lilek nakrájejte na kolečka skoro 1 cm. Potřete olivovým olejem, dejte na pekáč s pečícím papírem a podlijte trochou vody. Dejte péct.
- Pečte dokud lilek nezměkne a povrch nezezlátne. Poté ho polejte obsahem skleničky, posypte sezamovým semínkem a prudce dopečte.
- Naservírujte posypané pažitkou a pokapané sosíkem, který vám zůstal v pekáči.
Praktické
- Pečte podle vaší trouby, doba pečení bude záviset i na kvalitě lilku a jak nasilno jste ho nakrájeli.
- Lilek patří k zeleninám, které nejsou základem našeho jídelníčku. Pokud vám ale rostou na zahradě nebo vám je dovezl farmář s bio bedýnkou, neváhejte si s nimi zpestřit jídelníček.
- Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari, např. hrachovou, cizrnovou nebo pohankovou.
Obměna
- Na tento recept se hodí velké, kulaté, masité lilky.
Děti
- Pikantní pokrm nevhodný pro děti.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář