Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Polévka s čekankou

Uvařeno

Polévka s čekankou je recept inspirovaný kuchyní regionu Lazio v Itálii. Recept je jednoduchý, z dostupných ingrediencí.

Ingredience
  • 1 sklenička vařené špaldy
  • 1 sklenička vařených krup
  • 1 hrnek fazolí
  • kus dýně
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • česnek
  • rozmarýn
  • petrželka
  • čekanka
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • zeleninový vývar

Jsem aktivní babička a přes vekšeré aktivity jsem byla stále baculka. Nastoupila jsem na cestu Jíme Jinak a jsem moc ...

Recept na polévku s čekankou

  1. Na pánev dejte olej a přidejte nasekanou mrkev, cibuli, česnek a rozmarýn. Lehce osmahněte a podlijte trochou vývaru/vody. Duste několik minut.
  2. Přidejte dýni nakrájenou na kostičky, osolte, opepřete a duste.
  3. Po chvíli přidejte vařené fazole, nasekanou čekanku, kroupy a špaldu, podlijte vývarem, vodou nebo i vodou z vařené obiloviny. Promíchejte a vařte do požadované hustoty, kterou sami ovlivníte množstvím tekutiny. Polévka má být hustá.
  4. Nakonec vmíchejte petrželku.
3denní “Podzimní detox výzva”
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!

Rezervovat místo zdarma

Praktické

  • Tato polévka připomíná venkovské polévky regionu Lazio, kde se běžně používala divoká nebo pěstovaná čekanka, často kombinovaná s luštěninami a obilovinami pro vydatná jídla.
  • Perfektní volbou k této jednoduché polévce je topinka z domácího chleba.
  • Čerstvá čekanka dodává hořký kontrast, který vyvažuje sladkost dýně a krémovitost fazolí.
  • Pro verzi bez lepku použijeme namísto krup a špaldy bezlepkovou obilovinu.

Obměna

  • Tato polévka je ideální na podzim a může být obohacená o další bylinky, jako je šalvěj a tymián.
  • Špalda a kroupy byly kdysi hojně používané, zejména v polévkách a kaších, protože byly levné a výživné. Můžete volit i jiné obiloviny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a pepř.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Bezmasé dýňové lasagne: zcela bezlepkový recept

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Fazolový nákyp

Tento recept je něco mezi nádivkou a nákypem, je velmi dobrý i vychladlý s jakoukoliv zeleninou nebo salátem. Ideální jídlo pro přechod mezi létem a podzim...

Vánoční červený salát

Vyzkoušejte recept na vánoční červený salát s lahodnou omáčkou a pečenou zeleninou. Stačí nakrájet, smíchat, péct a posypat oříšky – a hotovo! Skvělá...

Mrkvová polévka

Výborná a jednoduchá polévka pro konec léta.

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Ječné kroupy s brokolicí Romanesco

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si jistě pochutnáte. Pokud neseženete brokolici Romanesco, nenechte se odradit, můžete použít tu klasickou nebo květák...