- 1 sklenička vařené špaldy
- 1 sklenička vařených krup
- 1 hrnek fazolí
- kus dýně
- 1 cibule
- 1 mrkev
- česnek
- rozmarýn
- petrželka
- čekanka
- olej
- pepř
- sůl
- zeleninový vývar
Recept na polévku s čekankou
- Na pánev dejte olej a přidejte nasekanou mrkev, cibuli, česnek a rozmarýn. Lehce osmahněte a podlijte trochou vývaru/vody. Duste několik minut.
- Přidejte dýni nakrájenou na kostičky, osolte, opepřete a duste.
- Po chvíli přidejte vařené fazole, nasekanou čekanku, kroupy a špaldu, podlijte vývarem, vodou nebo i vodou z vařené obiloviny. Promíchejte a vařte do požadované hustoty, kterou sami ovlivníte množstvím tekutiny. Polévka má být hustá.
- Nakonec vmíchejte petrželku.

Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!
Rezervovat místo zdarma

Praktické
- Tato polévka připomíná venkovské polévky regionu Lazio, kde se běžně používala divoká nebo pěstovaná čekanka, často kombinovaná s luštěninami a obilovinami pro vydatná jídla.
- Perfektní volbou k této jednoduché polévce je topinka z domácího chleba.
- Čerstvá čekanka dodává hořký kontrast, který vyvažuje sladkost dýně a krémovitost fazolí.
- Pro verzi bez lepku použijeme namísto krup a špaldy bezlepkovou obilovinu.
Obměna
- Tato polévka je ideální na podzim a může být obohacená o další bylinky, jako je šalvěj a tymián.
- Špalda a kroupy byly kdysi hojně používané, zejména v polévkách a kaších, protože byly levné a výživné. Můžete volit i jiné obiloviny.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a pepř.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Buďte první, kdo napíše komentář