Domů > Magazín Zrnění > Rozhovory

Rozhovor s Phillipem Jannettou

Phillip Jannetta je průkopníkem moderní makrobiotiky už od 70. let, kdy ji začal studovat u Michia Kushiho. V Japonsku si našel manželku a patnáct let tam pak vedl úspěšné makrobiotické centrum. Studoval i zenové šiacu, orientální astrologii a esoterický buddhismus. Dnes žije v USA a pracuje jako učitel a konzultant. Setkali jsme se spolu na Mezinárodní makrobiotické konferenci v Nizozemsku, navštívil jsem téměř všechny jeho přednášky a semináře a musím přiznat, že právě tento muž na mě zapůsobil nejmocnějším dojmem. Září z něj radost z rozdávání, hluboká erudice i vhled do řady komplikovaných témat a především příkladná pokora.

Pouze pro členy programu Magazín Zrnění

Prozkoumat

PS: Co shodit 5 kg za 14 dnů?

Sezóna plavek se blíží. Letos to nebude strašák, připravíme se. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za dva týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Školením bohemista a hispanista, životními zážitky a směřováním spíše dřevorubec, spisovatel, scénárista, písničkář, gelototerapeut, cestovatel, průvodce, gymnaziální profesor, šéfredaktor Zrnění, lektor, překladatel a šťastný otec, který za vše, co je v něm dobré, vděčí kromě rodičů zejména své ženě Kláře.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Šafrán proti Viagře ve vědeckých výzvách

Pilulky, implantáty nebo raději přirozená pomoc? Co byste si vybrali vy?

Vypečená cizrnová bašta

Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten název pasuje.

Tuřín po indicku

Tuřín je to chutná a zdravá zelenina. Obsahuje řadu minerálů, mimo jiné velké množství manganu, draslíku, fosforu, hořčíku, vápníku, železa a zinku. Z vita...