Večeře ze špaldového kernota a brokolice chutnala svátečně a byla za 30 minut na stole.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnek špaldového kernota
  • 2 hrnky vody
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1/2 brokolice
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu (může být běžný)
  • 2 lžíce rostlinné smetany nebo obilného mléka

Postup

  1. Kernoto propláchneme ve vodě a dáme vařit ve dvojnásobku vody se špetkou soli. Vaříme na mírném plameni do vstřebání vody cca 20 minut.
  2. Cibuli, mrkev pokrájíme na tenké dlouhé proužky, brokolici rozdělíme na větší růžičky.
  3. Ve woku rozpálíme olej, vhodíme cibuli a ihned osolíme.
  4. Za stálého míchání přihodíme zbývající zeleninu, zastříkneme sojovou omáčkou, přidám římský kmín a orestujeme.
  5. Podlijeme trochou vody, přidáme mletý koriandr, papriu, trochu sojové omáčky, promícháme a přiklopíme pokličkou na pár minut.
  6. Mezitím se dovaří kernoto, takže ve woku promícháme s hotovou zeleninovou směsí, přidáme podle chuti obilné mléko nebo rostlinnou smetanu a můžeme podávat.

Praktické

Pravděpodobně nevyužijete celou dávku kernota, takže nemíchejte se zeleninou vše, pokud to nesníte a odložte si na další vaření, bude to o to větší rychlovka.

Kombinujeme

Pokud chceme kompletní talíř, doplníme luštěninou, tofu nebo tempehem. Pro dokonalost doplníme kvašenou zeleninou a zelenou posypkou.

Obměna

Výbornou chuť dostaneme, když použijeme čerstvou nať koriandru či jiné čerstvé byliny. Teď na jaře můžeme doplnit divokou zeleninou jako jsou pampelišky, popenec, žabinec či kopřiva. Dodáme tak jídlu tu správou jarní energii a vitamíny.

Děti

Pokrm je vhodný až pro děti již od 1 roku, jen ubereme olej, sůl, koření a sojovou omáčku. Ideálně jim ze stejných surovin uvaříme v malém hrnečku vedle, případně uvaříme jídlo společně a dospělému dochutíme.

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Moc se mi líbí nové stránky

Jana: Nové stránky jsou úžasné! Skvěle se v nich teď...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I...

Klub JJ mě vyrazil dech

Jana: Evi a Helčo, jste úžasné , Klub jíme...

Jíme jinak mi dává smysl

Palmate: Děkuji za váš kurz. Studuji čínskou medicínu a...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...

Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i vypadám!

Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

Děkujeme za záchranu života!

karmaocean: Dobrý den, díky Bohu vás objevila manželka, začínali...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

S vámi je očista vždy příjemnější

Iva: Každý rok si říkám, že budu šetřit a...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekWellness víkend (Srní Potok 14.-17.1. 2016)
Další článekNapařovaný knedlík z celého obilí