Večeře ze špaldového kernota a brokolice chutnala svátečně a byla za 30 minut na stole.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnek špaldového kernota
  • 2 hrnky vody
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1/2 brokolice
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu (může být běžný)
  • 2 lžíce rostlinné smetany nebo obilného mléka

Postup

  1. Kernoto propláchneme ve vodě a dáme vařit ve dvojnásobku vody se špetkou soli. Vaříme na mírném plameni do vstřebání vody cca 20 minut.
  2. Cibuli, mrkev pokrájíme na tenké dlouhé proužky, brokolici rozdělíme na větší růžičky.
  3. Ve woku rozpálíme olej, vhodíme cibuli a ihned osolíme.
  4. Za stálého míchání přihodíme zbývající zeleninu, zastříkneme sojovou omáčkou, přidám římský kmín a orestujeme.
  5. Podlijeme trochou vody, přidáme mletý koriandr, papriu, trochu sojové omáčky, promícháme a přiklopíme pokličkou na pár minut.
  6. Mezitím se dovaří kernoto, takže ve woku promícháme s hotovou zeleninovou směsí, přidáme podle chuti obilné mléko nebo rostlinnou smetanu a můžeme podávat.

Praktické

Pravděpodobně nevyužijete celou dávku kernota, takže nemíchejte se zeleninou vše, pokud to nesníte a odložte si na další vaření, bude to o to větší rychlovka.

Kombinujeme

Pokud chceme kompletní talíř, doplníme luštěninou, tofu nebo tempehem. Pro dokonalost doplníme kvašenou zeleninou a zelenou posypkou.

Obměna

Výbornou chuť dostaneme, když použijeme čerstvou nať koriandru či jiné čerstvé byliny. Teď na jaře můžeme doplnit divokou zeleninou jako jsou pampelišky, popenec, žabinec či kopřiva. Dodáme tak jídlu tu správou jarní energii a vitamíny.

Děti

Pokrm je vhodný až pro děti již od 1 roku, jen ubereme olej, sůl, koření a sojovou omáčku. Ideálně jim ze stejných surovin uvaříme v malém hrnečku vedle, případně uvaříme jídlo společně a dospělému dochutíme.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekWellness víkend (Srní Potok 14.-17.1. 2016)
Další článekNapařovaný knedlík z celého obilí