Večeře ze špaldového kernota a brokolice chutnala svátečně a byla za 30 minut na stole.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnek špaldového kernota
  • 2 hrnky vody
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1/2 brokolice
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu (může být běžný)
  • 2 lžíce rostlinné smetany nebo obilného mléka

Postup

  1. Kernoto propláchneme ve vodě a dáme vařit ve dvojnásobku vody se špetkou soli. Vaříme na mírném plameni do vstřebání vody cca 20 minut.
  2. Cibuli, mrkev pokrájíme na tenké dlouhé proužky, brokolici rozdělíme na větší růžičky.
  3. Ve woku rozpálíme olej, vhodíme cibuli a ihned osolíme.
  4. Za stálého míchání přihodíme zbývající zeleninu, zastříkneme sojovou omáčkou, přidám římský kmín a orestujeme.
  5. Podlijeme trochou vody, přidáme mletý koriandr, papriu, trochu sojové omáčky, promícháme a přiklopíme pokličkou na pár minut.
  6. Mezitím se dovaří kernoto, takže ve woku promícháme s hotovou zeleninovou směsí, přidáme podle chuti obilné mléko nebo rostlinnou smetanu a můžeme podávat.

Praktické

Pravděpodobně nevyužijete celou dávku kernota, takže nemíchejte se zeleninou vše, pokud to nesníte a odložte si na další vaření, bude to o to větší rychlovka.

Kombinujeme

Pokud chceme kompletní talíř, doplníme luštěninou, tofu nebo tempehem. Pro dokonalost doplníme kvašenou zeleninou a zelenou posypkou.

Obměna

Výbornou chuť dostaneme, když použijeme čerstvou nať koriandru či jiné čerstvé byliny. Teď na jaře můžeme doplnit divokou zeleninou jako jsou pampelišky, popenec, žabinec či kopřiva. Dodáme tak jídlu tu správou jarní energii a vitamíny.

Děti

Pokrm je vhodný až pro děti již od 1 roku, jen ubereme olej, sůl, koření a sojovou omáčku. Ideálně jim ze stejných surovin uvaříme v malém hrnečku vedle, případně uvaříme jídlo společně a dospělému dochutíme.

Z vašich článků jde cítit tolik pozitivní energie! Čtu je každý...

Dagstr: Z Vašich článků a rozhovorů jde tolik pozitivní energie. Čtu a poslouchám to každý...

Nevěřila jsem, že jídlo může být tak chutné

Holajna: Dnes jsem uvařila první jídlo. Všechno bylo vynikající. Lněný čaj, miso polévka i...

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a chci vyzkoušet další dobré recepty,...

Už si nedovedu představit talíř bez zeleniny

Marie: Jídla mi moc a moc chutnají! Dole 2 kila a už si nedovedu...

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je mi fajn, vaření mě moc...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit o zkušenost s přírodní kosmetikou...

Z jídelníčku je nadšená celá rodina

Beagil: Varím podla Vaších receptov a celá rodinka je z toho nadšená všetkým nám...

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I když se snažím, tak mi...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes poslední den kurzu. Už jsem...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po 3. (aspoň myslím) a musím...

Jeden z nejsilnějších zážitků…

Kateřina: Milá Evi, také jsem chtěla poděkovat za celý kurz. Také jsem se rozhodla dnes...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou práci, kterou dělají. Bez nich...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a vaše stránky a informace taky,...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu, děkuji :-)! Všechny informace mě...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni ocisty. MILUJ VÁS A VAŠI...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás narazili v pravou chvíli. S...

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekWellness víkend (Srní Potok 14.-17.1. 2016)
Další článekNapařovaný knedlík z celého obilí