Domů Téma Antioxidanty

antioxidanty

Čerstvé natě snadno, rychle a levně

Čerstvé natě plné vitamínů můžete mít snadno a rychle bez dalších výdajů. Stačí šikovně recyklovat zbytky zeleniny, kterou použijete při vaření. "Prdelky" z kořenové...

Je v naší stravě dostatek antioxidantů?

Určitě jste o nich už slyšeli, ale víte, jak pro nás vlastně pracují a s čím pomáhají? A jde vůbec jednoduše a přirozeně získat...

Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejské rodiny

Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá...

Čokoláda – je bezpečná nebo ne?

Čokoláda – oblíbená pochoutka spojená s několika stereotypy a opředená řadou mýtů. Jak to s ní skutečně je? Je hořká čokoláda zárukou zdravého mlsání?...

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte...

Nebezpečí zelených smoothie a šťáv – jsou nabité živinami, ale i...

Smoothie a zelené detoxikační šťávy zažívají boom. Možná o nich máte také představu, že jde o tu nejzdravější věc, kterou pro své tělo můžete udělat....

Květák naložený v umeoctu

Květák naložený v umeoctu dobře vypadá i chutná. Jeho příprava je velmi snadná a skvěle se tak zužitkují případné přebytky ze zahrádky. Během pár...

Kimchi z dýně hokkaido

Kimchi znamená v korejštině kvašená zelenina. A ta se dá udělat z čehokoliv, co máme zrovna po ruce. Zkuste třeba kimchi z dýně hokkaido....

10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)

Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu...

Je možné sportovat a nejíst maso? A co na to studie?

Vegan nemusí být jen vychrtlý pojídač zrní a trávy, ale i mistr světa v nejrůznějších rychlostních a silových sportech. Studie dokonce ukazují, že sportovci...

4 benefity, které vám přinese sezónní strava

Supermarkety praskají ve švech pod tíhou exotického ovoce a dovezené zeleniny. Ale viděli jste tam někdy jostu? A porovnali jste někdy chuť rajčátka ze...

Éčka: konvenční versus BIO produkce

Éčka v konvenční a BIO produkci Co nejvíce toho, co tam má být, co nejméně toho, co tam být nemá. Tak by se dalo jednoduše...

Toto jste o luštěninách nevěděli

Luštěniny slouží jako zdroj bílkovin. Jsou to bílkoviny s minimálním množstvím tuku a úplně bez cholesterolu, obsahují poměrně dost vlákniny, jsou chutné, syté, jejich pěstování je...

Tlouštíci se léčí z chřipky déle

Jsme obézní čím dál tím víc. V ČR nejvíc v historii.  Obezita způsobuje "nejen" cukrovku, kardiovaskulární onemocnění a vysoký krevní tlak, ale také zvyšuje riziko...

Kvašená zelenina se zázvorem proti chřipce

Nevlídné podzimní a zimní chladné období s sebou přináší riziko prochladnutí a nemocí. Přírodní prevencí i lékem může být třeba tato kvašená zelenina nabitá...

Rostlinné oleje

Díky oleji nám jídlo připadá tak nějak uspokojivější, už první pocit na jazyku je prostě lepší. Olejů máme spoustu druhů. Každý se hodí trošku na...
Téma: pěstování, Klub Jíme Jinak, esenciální olejíček, nachlazení, olej, roční období, potíže se zažíváním, těžké kovy, bez mléka, jarní cibulka, fitness, ředkvičky, lecitin, trývení, polyfenoly, duševní zdraví, plísně, jak jíst sezónně, bílkoviny, brokolice, sport, živočišná strava, dezodorizovaný olej, léčba střev stravou, zálivky, domácí kimči, špatné trávení, obranyschopnost, zastudena lisovaný olej, tempeh, dovezená zelenina, cholesterol, glutamát, eganství, sezóna zima, mléčné kvašení, česnek, Hokkaido, kombucha, konopný olej, rostlinné oleje, oxaláty, viry, fermentované potraviny, naložený květák, střevní problémy, kvašený květák, skladování zeleniny, nezralé ovoce, éčka, ibišek, draslík, nízká imunita, chilli, klíčky, léčba střevních potíží, křeče břicha, ředkvičky v nálevu, máta, nasycené tuky, rafinovaný olej, fazole, nasycené mastné kyseliny, budování svalů, řepkový olej, nedostatek antioxidatů, SIBO, poškozená imunita, kalorie, fermentovaný květák, živiny, špenát, zeleé šťávy, dráždivý tračník, bolest břicha, zeleninový vývar, volné radikály, kyselina listová, trávicí nemoci, bylinkový čaj, celer, antioxidanty, pesticidy, výhonky z kořenové zeleniny, Hokaido, pampeliškové listy, konzervanty, flavonoidy, posilování, fermentovaná zelenina, olej z vlašských ořechů, umělá sladidla, extra virgin, jak udělat kimchi, antioxidanty význam, selhání ledvin, zdravá strava, koktejl, sojový olej, tuky, cukr, fermentace, olej saflorový, rukola, sliznice střeva, imunita, jak používat výhonky, cibule, omega 9, střevní mikroflóra, kulturistika, candida, cévy, jak udělat kimči, střevní zácpa, střevní bakterie, rostlinná strava a sport, probiotikum, kouřový bod, kakaové boby, chilli pasta, kapusta, regenerace, sezóna jaro, kousání, byliny na posílení imunity, avokádový olej, hrách, aditiva, klíčení, bakterie mléčného kvašení, čaj, zelená zelenina, trávicí enzymy, čokoláda, mangold, maraton, pěstování v bytě, recyklace, kočičí dráp, IBS, průjem, vitamín K, civilizační nemoci, jak získat antioxidanty, hřebíček, zelí, deprese, reflux, esenciální aminokyseliny

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?