Domů Téma Antioxidanty

antioxidanty

Je v naší stravě dostatek antioxidantů?

Určitě jste o nich už slyšeli, ale víte, jak pro nás vlastně pracují a s čím pomáhají? A jde vůbec jednoduše a přirozeně získat...

Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejské rodiny

Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá...

Čokoláda – je bezpečná nebo ne?

Čokoláda – oblíbená pochoutka spojená s několika stereotypy a opředená řadou mýtů. Jak to s ní skutečně je? Je hořká čokoláda zárukou zdravého mlsání?...

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte...

Nebezpečí zelených smoothie a šťáv – jsou nabité živinami, ale i...

Smoothie a zelené detoxikační šťávy zažívají boom. Možná o nich máte také představu, že jde o tu nejzdravější věc, kterou pro své tělo můžete udělat....

Čerstvé natě snadno, rychle a levně

Čerstvé natě plné vitamínů můžete mít snadno a rychle bez dalších výdajů. Stačí šikovně recyklovat zbytky zeleniny, kterou použijete při vaření. "Prdelky" z kořenové...

Květák naložený v umeoctu

Květák naložený v umeoctu dobře vypadá i chutná. Jeho příprava je velmi snadná a skvěle se tak zužitkují případné přebytky ze zahrádky. Během pár...

Kimchi z dýně hokkaido

Kimchi znamená v korejštině kvašená zelenina. A ta se dá udělat z čehokoliv, co máme zrovna po ruce. Zkuste třeba kimchi z dýně hokkaido....

10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)

Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu...

Je možné sportovat a nejíst maso? A co na to studie?

Vegan nemusí být jen vychrtlý pojídač zrní a trávy, ale i mistr světa v nejrůznějších rychlostních a silových sportech. Studie dokonce ukazují, že sportovci...

4 benefity, které vám přinese sezónní strava

Supermarkety praskají ve švech pod tíhou exotického ovoce a dovezené zeleniny. Ale viděli jste tam někdy jostu? A porovnali jste někdy chuť rajčátka ze...

Éčka: konvenční versus BIO produkce

Éčka v konvenční a BIO produkci Co nejvíce toho, co tam má být, co nejméně toho, co tam být nemá. Tak by se dalo jednoduše...

Toto jste o luštěninách nevěděli

Luštěniny slouží jako zdroj bílkovin. Jsou to bílkoviny s minimálním množstvím tuku a úplně bez cholesterolu, obsahují poměrně dost vlákniny, jsou chutné, syté, jejich pěstování je...

Tlouštíci se léčí z chřipky déle

Jsme obézní čím dál tím víc. V ČR nejvíc v historii.  Obezita způsobuje "nejen" cukrovku, kardiovaskulární onemocnění a vysoký krevní tlak, ale také zvyšuje riziko...

Kvašená zelenina se zázvorem proti chřipce

Nevlídné podzimní a zimní chladné období s sebou přináší riziko prochladnutí a nemocí. Přírodní prevencí i lékem může být třeba tato kvašená zelenina nabitá...

Rostlinné oleje

Díky oleji nám jídlo připadá tak nějak uspokojivější, už první pocit na jazyku je prostě lepší. Olejů máme spoustu druhů. Každý se hodí trošku na...
Téma: zdraví, masáže, konzervanty, relax, kapusta, propustné střevo, tepny, kadeřávek, bylinný odvar, jak používat klíčky, virgin, olej saflorový, thallium, mrkev, vitamín C, sladidla, kvašené ředkvičky, nízká imunita, čili, jak používat výhonky, fit strava, pickls, datle, kakaové boby, jak uděla pickles, skladování zeleniny, umělá sladidla, léčba střevních nemocí, trávicí enzymy, porod, tuky, pórek, vysoký krevní tlak, oxidace, ředkvičky v umeoctu, vegan, fit, jak posílit imunitu, zánět, dozrávárny, civilizační onemocnění, koktejly, jak zajistit antioxidanty, barviva, divoké byliny, výroba kimchi, antioxidanty v jídle, chronické bolesti, chřipka, antioxidanty zdroje, nafouklá střeva, řemidihák, zelené smoothie, průjem, éčka, hřebíček, fermentování, živiny, Hokaido, deprese, listy pampelišky, naložený květák, glutamát, předčasné stárnutí organismu, chemoterapie, paleo, trývení, odvar, zažívání, sport, umělé dozrávání, oxaláty, dysfunkční střevo, nakládání v ume octu, ledviny, klíčky, duševní zdraví, dýně, cukr, řemdihák plstnatý, sezónní strava, trávicí problémy, konopný olej, jednoduché cukry, strava při střevních potížích, mikrobiom, nachlazení, špenát, antioxidant, cévy, kulturistika, glukosinoláty, zeleé šťávy, toxiny, antinutrienty, natě z kořenové zeleniny, maraton, lepek, jak na pickles, raw, žvýkání, naložená zelenina, kakaové máslo, brokolice, zácpa, civilizační nemoci, celiakie, fermentace, nadýmání, poškozená imunita, zelí, syntetická sladidla, nasycené tuky, laktobacily, léčba střev stravou, sportovci, lecitin, záněty, výhonky z petržele, sezónní potraviny, oleje, střídání ročních období, psychika a střevní choroby, bez mléka, Hokkaido, oregáno, low carb, císařský řetz, špatné trávení, červená řepa, kousání, odšťavňování, meduňka, střevo, kvašené zelí, zelená zelenina, miso, chilli pasta, antinutriční látky, sezóna zima, česnek, obezita, výhonky, koktejl, jablečný ocet, střeva, antioxidanty význam, běh, SIBO, bylinkový čaj

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?