Domů Téma Antioxidanty

antioxidanty

Ajurvédský poklad: Posvátná bazalka Tulsi

Bazalka tulsi je považována za jednu z nejznámějších a nejléčivějších tradičních bylin v ajurvédě. Ovšem pozor, nepleťme si ji s klasickou bazalkou pravou, která...

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte...

Tlouštíci se léčí z chřipky déle. I z covidu.

Jsme obézní čím dál tím víc. V ČR nejvíc v historii.  Obezita způsobuje "nejen" cukrovku, kardiovaskulární onemocnění a vysoký krevní tlak, ale také zvyšuje riziko...

Čerstvé natě snadno, rychle a levně

Čerstvé natě plné vitamínů můžete mít snadno a rychle bez dalších výdajů. Stačí šikovně recyklovat zbytky zeleniny, kterou použijete při vaření. "Prdelky" z kořenové...

Je v naší stravě dostatek antioxidantů?

Určitě jste o nich už slyšeli, ale víte, jak pro nás vlastně pracují a s čím pomáhají? A jde vůbec jednoduše a přirozeně získat...

Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejské rodiny

Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá...

Čokoláda – je bezpečná nebo ne?

Čokoláda – oblíbená pochoutka spojená s několika stereotypy a opředená řadou mýtů. Jak to s ní skutečně je? Je hořká čokoláda zárukou zdravého mlsání?...

Nebezpečí zelených smoothie a šťáv – jsou nabité živinami, ale i...

Smoothie a zelené detoxikační šťávy zažívají boom. Možná o nich máte také představu, že jde o tu nejzdravější věc, kterou pro své tělo můžete udělat....

Květák naložený v umeoctu

Květák naložený v umeoctu dobře vypadá i chutná. Jeho příprava je velmi snadná a skvěle se tak zužitkují případné přebytky ze zahrádky. Během pár...

Kimchi z dýně hokkaido

Kimchi znamená v korejštině kvašená zelenina. A ta se dá udělat z čehokoliv, co máme zrovna po ruce. Zkuste třeba kimchi z dýně hokkaido....

10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)

Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu...

Je možné sportovat a nejíst maso? A co na to studie?

Vegan nemusí být jen vychrtlý pojídač zrní a trávy, ale i mistr světa v nejrůznějších rychlostních a silových sportech. Studie dokonce ukazují, že sportovci...

4 benefity, které vám přinese sezónní strava

Supermarkety praskají ve švech pod tíhou exotického ovoce a dovezené zeleniny. Ale viděli jste tam někdy jostu? A porovnali jste někdy chuť rajčátka ze...

Éčka: konvenční versus BIO produkce

Éčka v konvenční a BIO produkci Co nejvíce toho, co tam má být, co nejméně toho, co tam být nemá. Tak by se dalo jednoduše...

Toto jste o luštěninách nevěděli

Luštěniny slouží jako zdroj bílkovin. Jsou to bílkoviny s minimálním množstvím tuku a úplně bez cholesterolu, obsahují poměrně dost vlákniny, jsou chutné, syté, jejich pěstování je...

Kvašená zelenina se zázvorem proti chřipce

Nevlídné podzimní a zimní chladné období s sebou přináší riziko prochladnutí a nemocí. Přírodní prevencí i lékem může být třeba tato kvašená zelenina nabitá...

Rostlinné oleje

Díky oleji nám jídlo připadá tak nějak uspokojivější, už první pocit na jazyku je prostě lepší. Olejů máme spoustu druhů. Každý se hodí trošku na...
Téma: antioxidanty význam, střeva, hřebíček, porod, oleje, jak jíst sezónně, bylinný odvar, vitamín C, léčebný nápoj, extra virgin, nasycené mastné kyseliny, jednoduché cukry, kvašené ředkvičky, zdravá strava, krevní tlak, živá strava, luštěniny, střevní zácpa, posilování, mangold, infekční onemocnění, kvašený květák, sezóna jaro, thallium, Lactobacillus rhamnosus, teplá kuchyně, jak posílit imunitu, recyklace, předčasné stárnutí organismu, kadeřávek, úzkost, civilizační onemocnění, obiloviny, čerstvost, zeleé šťávy, sezóna léto, konopný olej, infekce, syntetická sladidla, fermentované potraviny, antihistaminikum, klíčení, bakterie mléčného kvašení, otrava, natě z kořenové zeleniny, nakládání v ume octu, sacharidy, astma, aloe vera, diabetes, rostlinné bílkoviny, naložené ředkvičky, low carb, glutamát, dovážené ovoce, hypotyreoza, řemidihák, jak začít, celiakie, kimchi, esenciální olejíček, odšťavňovač, skladování zeleniny, strava při nemoci střev, detox, antinutriční látky, do čeho použít klíčky, antioxidant, bolest břicha, bazalka, orgány, bez laktózy, leaky gut, špatné trávení, slunečnicový olej, mléčné produkty, regenerace, barviva, fit strava, kardiovaskulární nemoci, chronické bolesti, jak používat výhonky, mikrobiom, nárůst svalové hmoty, tempeh, proteiny, přídatné látky, reflux, lepek, kouřový bod, kvašení v umeoctu, kapusta, omega 3, čínské zelí, ředkvičky v umeoctu, bazalka tulsi, žvýkání, sliznice střeva, olivový olej, pickls, sezónní potraviny, zeleninový vývar, oslabené trávení, vitamín E, kyselinotvornost, laktobacily, restování, zázvor, chilli, bio potraviny, léčba střev stravou, toxiny, nadváha, kakaové boby, dýně hokkaido, oregáno, meditace, střevní mikroflóra, jak získat antioxidanty, smoothie, trávicí nemoci, zánět, plynatost střev, probiotika, propustné střevo, alergie na mléko, dovezená zelenina, kvašené zelí, pampeliška, ledvinové kameny, koktejl, bezlepková dieta, výhonky z petržele, kombucha, péče o střevo, pesticidy, pikls, tulsi, IBS, pleť, císařský řetz, bylinné čaje, celer, bio, kvašená zelenina, listy pampelišky, zažívací potíže, kurkuma, polyfenoly, zastudena lisovaný olej

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?