Léto

Podzimní tofu

S koncem léta se pomalu hlásí podzimní chutě – houby, čekanka a voňavé koření. V tomhle receptu se potkají s křupavým tofu a orestovanými mandlemi a společ...

Strozzapreti s citronovou omáčkou

Máte chuť na něco rychlého, ale přitom sytého? Tyhle těstoviny s barevnou směsí zeleniny a jemným kešu-citrónovým krémem jsou ideální volbou. Do půl hodiny...

Jednoduchý dýňový krém s amasaké

Krémový, smetanový, rychlý a především přirozeně sladký dezert bez mléka, cukru i lepku.

Špalda a letní hojnost

Letní hojnost – přesně takhle se cítím – když sklízíme, vaříme a vychutnáváme si barvy, vůně a chutě léta. Není to žádná rychlovka, ale každá lžíce s...

Karamelizovaná rajčata

Karamelizovaná rajčata se většinou připravují v troubě, tento způsobe je ale rychlejší a výsledek je perfektní.

Patizonová pánev

Patizon je skvělá zelenina, kterou lze připravit na všechny možné způsoby. Vyzkoušejte třeba tuto voňavou patizonovou pánev, jejiž příprava je velmi jednod...

Mlsný lilek

Léto je ve znamení lehkých a rychlých receptů, jako je například tento. Takto připravený lilek si můžete dát jednoduše do placky nebo ho využít jako součás...

Pesto z okurkových slupek

Okurkové slupky nemusíte vyhazovat – můžete z nich připravit jednoduché pesto. Je svěží, jednoduché, hotové během chvilky a využijete suroviny, které určit...

Jablečný pohárek pro horké dny

Ani padaná letní jablíčka nepřijdou na zmar – udělejte z nich skvělý letní dezert. Osvěží lépe než zmrzlina. Podáváme vychlazený!

Sečuánská okurka

Okurka nemusí být jen do salátu – i tepelně upravená chutná skvěle! Tento asijský recept je rychlý, jednoduchý a moc dobrý.

Pikantní pečený lilek

Krásný, velký kulatý lilek ze zahrady, který hned skončil na talíři a upravený na asijský způsob měl velký úspěch. Věřím, že bude chutnat i vám.

Sýrové galetky (bez laktózy)

Lahodné sýrové galetky bez laktózy plné zeleniny a chutí! Snadná příprava těsta a náplně, které zabalíte do skvělého pečiva. Ideální jako svačinka nebo poh...