Sója

36
10

Tofu. Miluji tě!

Máte rádi tofu? Bojíte se ho? Pokusím se vám ho přiblížit mým pohledem. Dejte mu šanci, uvidíte, jak každý experiment bude malým vítězstvím, způsobem, jak ...
16
13

Fermentovaný tofu tvaroh

Pokud chcete tofu posunout ještě o level výš co se týče živin i chuti, zfermentujte ho na výborný tofu tvaroh! Je to jednoduché a moc dobré – jak nas...

Tofu ála balkán

Chcete si trochu zpestřit těstovinový salát nebo si připravit slanou chuťovku? Pak je tento recept to pravé. Tofu připravíte raz dva a druhý den už si poch...

Domácí Yuba

Yuba neboli tofu skin nebo tofu kůže je vysoce proteinový a stravitelný produkt z Indočíny, který je možné si vyrobit doma.

7 potravin, které rozhýbou vaši náladu

Kdo by nechtěl zažívat pocity štěstí? Jídlo nás ovlivňuje nejen po stránce tělesné, ale i po té psychické. Může nám přinést pocit pohody, klidu a štěstí. P...

6 potravin pro ženské zdraví aneb vaginální pohoda za rohem!

Jak jídlo ovlivňuje vaginální mikrobiom? A je možné ho pomocí jídla podpořit? Odpověď zní: Rozhodně! Těchto šest potravin budete milovat nejen vy, ale i va...
103
8

Potraviny pro naši psychickou pohodu

Které potraviny nám kradou hormony štěstí a které naopak pomáhají je vytvářet? Upravte svůj jídelníček a budete se cítit šťastnější, lépe spát a budete mít...

Sojové omáčky – jakou zvolit pro zdravé vaření?

Jakou koupit sojovou omáčku? Je rozdíl mezi těmi levnými z obchodu a těmi drahými ze zdravé výživy? Přečtěte si, jak se která vyrábí a co obsahuje, na co v...
5
4

Test rostlinných masových alternativ. Jak dopadly?

S alternativami pro vegany a vegetariány jako by se roztrhl pytel. Už i běžné obchody nabízí řadu produktů. Kromě rostlinných jogurtů, sýrů a mlék, nabízej...
22
5

Jak konzumovat a používat v kuchyni tempeh a tofu

Tofu a tempeh jsou plné bílkovin, lehce stravitelné a nenadýmavé zdroje bílkovin, které lze v kuchyni ihned použít. Jak je konzumovat a používat v kuchyni?...
klub
34
15

Mouky, jak se v nich vyznat a k čemu je použít

Když se řekne slovo mouka, vybaví se vám určitě spousta různých druhů – špaldová, celozrnná, bílá, chlebová, bezlepková, hrachová, mandlová… Al...
66
4

Jak správně uvařit luštěniny, aby byly měkké

Luštěniny – zázračné i zrádné. Většina lidí je má spojené s nadýmáním, anebo nekonečným vařením, protože jsou pořád tvrdé. Vaří je totiž špatně. Nauč...