Zdroj hořčíku
64
15
Artyčoky – léčivá zelenina, kterou si můžete vypěstovat
Artyčok je vhodný pro léčbu jater, ledvin, pro cukrovkáře, při zácpě i na vysoký tlak. Roste na jaře, kdy potřebujeme detoxikovat organismus. V tom je arty...
56
1
Kardamom – koření i lék
Kardamom je koření s intenzivní, lehce nasládlou chutí, kterou někteří přirovnávají k mátě.
12
4
Mizuna zelená (Brassica campestris japonica)
Kdo sleduje moje recepty ví, že je v nich někdy dost zvláštních či neznámých ingrediencí. Ovšem některé z nich, jako například mizunu, jde lehce pěstovat n...
15
Brusnice borůvka a její léčivá síla
Borůvčí roste nejen v zahraničí, ale i u nás. Listy i plody brusnice borůvky v sobě skrývají mnoho zdraví prospěšných látek a byl by hřích nevyužít tento p...
50
9
Brokolice Romanesco
Brokolice Romanesco není jen velmi zdravá, ale je i nádherná a vynikne v každém receptu a klidně i na svátečním stole.
20
1
Kardamom zelený
Chtěla bych vám představit další koření, které nechybí v mojí kuchyni. Pokud milujete indická jídla, určitě víte o čem mluvím. Král koření: kardamom.
92
30
Jak jsem začala jíst aronii
Máme na zahradě jeden menší keř aronie – černého jeřábu. Já si ho moc nevšímám a on i tak statečně roste ve stínu ořechu. Má alespoň krásné červené listy n...
12
Kukuřičné čnělky a jejich výhody
Asi každý z nás si vzpomíná na panenky z kukuřičných slupek a vlasů, s tímto materiálem se dalo výborně tvořit. Věděli jste, že z kukuřičných vlasů se přip...
6
3
Klanopraška nejen pro povzbuzení a výkon
Při vyčerpání organismu pomůže schizandra čínská neboli klanopraška.
10
4
Sklízejte na své zahradě pinie
Malé chutné a zdravé zpestření jídelníčku, to jsou pinie. Semena borovic, která známe jako piniové oříšky, jsou nejen oblíbenou pochoutkou, ale mají i řadu...
29
2
Hijiki – vitamínová bomba pro krásu
Tajemství krásné a pěstěné pleti asijských žen? Mořské řasy! Není divu. Benefity mořských řas jsou hojně opěvované a právem se řadí mezi superpotravinu. Al...
19
11
Jujuba aneb čínské datle
Plody jujuby jsou známé jako čínské datle a pochází z Asie, ale rozšířené jsou po celém světě.