- 1 svazek chřestu
- strouhanka
- libeček
- petrželová nať
- česnek
- pepř
- sůl
- rýžová mouka
Jak připravit obalovaný pečený chřest
- Povařte pár minut chřest ve vodě. Jen opravdu do poloměkka, protože potom půjde ještě do trouby.
- Nechte ho okapat.
- Do misky dejte trochu rýžové mouky a nařeďte s vodou, aby vzniklo těstíčko. Osolte a promíchejte.
- Nasekejte libeček s česnekem a petrželkou. Osolte a promíchejte s trochou strouhanky.
- Chřest namočte do rýžového těstíčka, nemusí být celý obalený, jen tak, aby na něm lépe držela aromatická strouhanka.
- Pak obalte chřest ve strouhance a pořádně jí na něj přimáčkněte. Narovnejte chřest jeden vedle druhého na pečící papír a dejte péct do trouby na 220°C .
- Když je vrchní část zlatá, opatrně chřest otočte a dopečte z druhé strany. Podávejte s citrónem.
Praktické
- Použijte kvalitní kváskovou strouhanku.
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkovou strouhanku (např. kukuřičnou).
- Chřest je výborný teplý i vychladlý.
Obměna
- Do strouhanky můžete přidat i jiné bylinky.
- Strouhanku můžete ochutit i citrónovou kůrou.
Děti
- S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Já takto připravuji listy kostivalu. Občas i na sladko – těstíčko z Hrašky, osladím sirupem (sladem) a popráším skořicí.