Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Gratinovaný chřest

Uvařeno
bez sóji
bez vajec
sezóna jaro

Gratinovaný chřest je vyloženě jarní záležitost. Tento rychlý recept by snad měl chutnat každému. Je voňavý, křupavý a jednoduchý.

Ingredience
  • 1 svazek chřestu
  • strouhanka
  • libeček
  • petrželová nať
  • česnek
  • pepř
  • sůl
  • rýžová mouka

Od puberty mě provází autoimunitní potíže s trávením a zima byla strašákem, který mě vždycky připravil o hodně sil. T...

Jak připravit obalovaný pečený chřest

  1. Povařte pár minut chřest ve vodě. Jen opravdu do poloměkka, protože potom půjde ještě do trouby.
  2. Nechte ho okapat.
  3. Do misky dejte trochu rýžové mouky a nařeďte s vodou, aby vzniklo těstíčko. Osolte a promíchejte.
  4. Nasekejte libeček s česnekem a petrželkou. Osolte a promíchejte s trochou strouhanky.
  5. Chřest namočte do rýžového těstíčka, nemusí být celý obalený, jen tak, aby na něm lépe držela aromatická strouhanka.
  6. Pak obalte chřest ve strouhance a pořádně jí na něj přimáčkněte. Narovnejte chřest jeden vedle druhého na pečící papír a dejte péct do trouby na 220°C .
  7. Když je vrchní část zlatá, opatrně chřest otočte a dopečte z druhé strany. Podávejte s citrónem.

Praktické

  • Použijte kvalitní kváskovou strouhanku.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkovou strouhanku (např. kukuřičnou).
  • Chřest je výborný teplý i vychladlý.

Obměna

  • Do strouhanky můžete přidat i jiné bylinky.
  • Strouhanku můžete ochutit i citrónovou kůrou.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

14 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
23. 6. 2023

super recept

Já takto připravuji listy kostivalu. Občas i na sladko – těstíčko z Hrašky, osladím sirupem (sladem) a popráším skořicí.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Zapékané cukety

Letní recept, do kterého bezvadně zužitkujete větší cukety a náramně si pochutnáte.

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...