Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla

Uhlířina aneb knedlík s cibulkou a tempehem

Uvařeno
sezóna zima

Máte doma cibuli, knedlík a uzený tempeh? Stačí pár ingrediencí a za pár minut vykouzlíte výbornou večeři.

Ingredience
pro 4 porce uhlířiny
  • 1 knedlík vcelku polentový, jáhlový, ovesný...) nebo 10 ks kulatých knedlíků
  • 2 cibule
  • 1 uzený tempeh
  • 4PL oleje
  • umeocet
  • sůl
  • petrželka na posyp

Když jsem byla darovat krev, doktorka mě upozornila, že moje krvinky nejsou v pořádku. V té době jsem mívala často oš...

Postup
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Tempeh nastrouháme na hrubém struhadle. Knedlík nakrájíme na větší kostky.
  2. V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme a orestujeme do sklovata.
  3. Přidáme nastrouhaný tempeh a chvíli restujeme společně s cibulí.
  4. Nakonec přidáme knedlík pokrájený na kostky a restujeme dohromady za občasného míchání tak dlouho, dokud se knedlík trochu neopeče.
  5. Ochutíme pár kapkami umeocta.
  6. Podáváme se zelím na skladkokyselo,s kopečkem kvašené zeleniny a zelenou posypkou.

 

Praktické

Pokud nemáte v lednici už hotový knedlík (z minulého pokrmu nebo koupený) a vaříte si čerstvý, krájejte ho až po vychladnutí, aby vám dobře držel pohromadě.

Obměna

Místo knedlíku můžete použít i kukuřičné těstoviny.

Děti

Tento pokrm je vhodný pro děti asi od 2 let.

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

25 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jednoduché a vynikající! Děkuji!

Michaela
27. 2. 2023

Opravdu moc dobré, pochutnala jsem si. 😉

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zapečené “šunkové” těstoviny à la šunkofleky

Kam se hrabou klasické šunkafleky! Tenhle recept boduje už řadu let a pořád patří mezi naše oblíbené.

Kopřivový šoulet

Šoulet je česká klasika. Jednoduché, zdravé a chutné jídlo můžeme teď na jaře doplnit o čerstvé bylinky a planou zeleninu. Pokud máte po ruce kopřivy, rozh...

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...

Šoulet v těstíčku

Voní to jako bramborák, chutná to jako bramborák, ale není to bramborák. Je to rychlovka ze zbylého šouletu.

Fofr fazole s knedlíkem

Máte hlad a málo času? Udělejte si tuhle extra rychlovku. Za 15 minut máte jídlo na stole a určitě si pochutnáte.

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapeč...