Máte doma cibuli, knedlík a uzený tempeh? Stačí pár ingrediencí a za pár minut vykouzlíte výbornou večeři.

Ingredience
pro 4 porce uhlířiny
  • 1 knedlík vcelku polentový, jáhlový, ovesný…) nebo 10 ks kulatých knedlíků
  • 2 cibule
  • 1 uzený tempeh
  • 4PL oleje
  • umeocet
  • sůl
  • petrželka na posyp

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Tempeh nastrouháme na hrubém struhadle. Knedlík nakrájíme na větší kostky.
  2. V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme a orestujeme do sklovata.
  3. Přidáme nastrouhaný tempeh a chvíli restujeme společně s cibulí.
  4. Nakonec přidáme knedlík pokrájený na kostky a restujeme dohromady za občasného míchání tak dlouho, dokud se knedlík trochu neopeče.
  5. Ochutíme pár kapkami umeocta.
  6. Podáváme se zelím na skladkokyselo,s kopečkem kvašené zeleniny a zelenou posypkou.

 

Praktické

Pokud nemáte v lednici už hotový knedlík (z minulého pokrmu nebo koupený) a vaříte si čerstvý, krájejte ho až po vychladnutí, aby vám dobře držel pohromadě.

Obměna

Místo knedlíku můžete použít i kukuřičné těstoviny.

Děti

Tento pokrm je vhodný pro děti asi od 2 let.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Nepotřebuji už kávu ani sladké a kila jdou krásně dolů (Janka)

Janka: Děkuji za kurz Podzimní detox-Vánoce jinak! Na jaře...

Díky vašim stránkách se konečně orientuji ve zdravé výživě

Hana M.: Chtěla bych vám poděkovat za úžasnou práci, kterou...

Stačilo začít vařit jinak a 13 kg je dole (Slavomíra)

Slavomíra: Stačí variť dle Jíme Jinak a prejde chuť...

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Díky Klubu jsem za měsíc zhubla 6 kilo a cítím se skvěle

Hana a Olda: chci Vám moc poděkovat za úžasné recepty,...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

Vyřešilo se plno mých zdravotních problémů

Krizoak: Ráda bych vyjádřila obrovské díky Evičce a celému...

Je mi skvěle na duši i po těle (Jana)

Jana: V článcích a komentářích na webu Jíme Jinak...

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

Manžel mě podporuje a vaří se mnou (Jana)

Jana: Ahoj Evi, musím sa priznať, že napriek tomu,...

Ako povedal môj muž: „recepty sú famózne“ (Miriam)

Miriam: Dobrý deň. V prvom rade sa chcem poďakovať...

Cítím, jak moje tělo jásá (Monika)

Monika: Díky Evi, že jste vymyslela klub Jíme Jinak....

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...
  1. Tak konecne mi zbylo kus oschleho knedliku, po kterem by ani pes nestekl… a teda ta jeho renovace v tomto receptu je nevidana!!! :-)

  2. Tyhle jídla jsou nej. Nám už občas leze krkem jíst pořád rýže, zelenina, fazole. A když malému řeknu, že na svačinku dostane kaši, tak už natahuje, protože děti ve školce mají chlebík. Je důležité dávat jídlům i jiná jména, třeba uhlířina. A zdravě se dá uvařit i tak, že to zní, vypadá a chutná exoticky. Teď jsme dělali o víkendu celé rodině koprovku. Jen bílá zelenina, rozmixovaná, kopr a trocha umeocta a můj 80ti letý děda mě přesvědčoval, že jsem tam určitě dala smetanu a krupičku, že to není možné. Velký kotel zmizel.

    • Koprovka je naše favoritka, tam opravdu člověk sklidí úspěch, protože nejen že chutná jako koprovka, ale ona je ještě mnohem lepší!!!

  3. Hm, my znali uhlířinu brambory, těstoviny s hoodně moc cibulkou osmahlou s červenou paprikou (koření) a proměnili jsme to na batáty a kukuř.těstoviny, s řepným salátem mňamka. Tato variace vypadá též víc než lákavě a nutričně zaručeně bohatší :).

  4. Recept jsem dnes vyzkoušela a před chvílí dojedla. Vařím si jinak zhruba měsíc a často to nebylo nic moc, ale už se mi podaří častěji uvařit si to chutně. A pak nastane problém, když je to tááák dobré, jako tahle Uhlířina, tak se nepřejíst.
    Díky za inspiraci, je to dobrota.

  5. Zobrazit všech 13 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSalát z červené řepy a okurek
Další článekTantra aneb vztahy mezi mužem a ženou – emoce (I.)