Máte doma cibuli, knedlík a uzený tempeh? Stačí pár ingrediencí a za pár minut vykouzlíte výbornou večeři.

Ingredience
pro 4 porce uhlířiny
  • 1 knedlík vcelku polentový, jáhlový, ovesný…) nebo 10 ks kulatých knedlíků
  • 2 cibule
  • 1 uzený tempeh
  • 4PL oleje
  • umeocet
  • sůl
  • petrželka na posyp

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Tempeh nastrouháme na hrubém struhadle. Knedlík nakrájíme na větší kostky.
  2. V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme a orestujeme do sklovata.
  3. Přidáme nastrouhaný tempeh a chvíli restujeme společně s cibulí.
  4. Nakonec přidáme knedlík pokrájený na kostky a restujeme dohromady za občasného míchání tak dlouho, dokud se knedlík trochu neopeče.
  5. Ochutíme pár kapkami umeocta.
  6. Podáváme se zelím na skladkokyselo,s kopečkem kvašené zeleniny a zelenou posypkou.

 

Praktické

Pokud nemáte v lednici už hotový knedlík (z minulého pokrmu nebo koupený) a vaříte si čerstvý, krájejte ho až po vychladnutí, aby vám dobře držel pohromadě.

Obměna

Místo knedlíku můžete použít i kukuřičné těstoviny.

Děti

Tento pokrm je vhodný pro děti asi od 2 let.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Jako bych měla tak trochu křídla :-) (Hana)

Hana: Po dvanáctém dni opravdu skvělý pocit, energie a...

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

Okolí si všímá změny a já se cítím báječně

Pcmunoav: Přihlásila jsem se do programu Hubneme do plavek,...

Vyčistilo se nám nejen tělo, ale i mozek (Inesinka)

Inesinka: Když si vzpomenu, jak jsme s manželem před...

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Mám o 9 kg méně, přestaly zdravotní potíže (Milu)

Milu: Chtěla bych moc poděkovat za výborný kurz a...

Absolutně luxusní koprovka, po které mě nebolí břicho

Pstoklask: Absolutně luxusní koprovka, po které mě (konečně!) nebolí...

Raňajky papkáme spolu s manželom a velmi nám chutia (Marta)

Marta: Ďakujem Evička za všetky recepty. Ume ocot, tamari, shoyu,...

Za týden co jíme jinak o čtyři kila méně

Merci 72: Krásné ráno děvčata. Chtěla bych Vám mockrát...

Jsem nadšená jak z výsledků, tak z vaření (Vlastimila)

Vlastimila: Krásný den všem 🌞 Včera jsem dokončila 14....

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Nákupní seznamy u receptů jsou velká pomoc

Jorebka: Mám dolů 2.5 kg. Super pocit. Děkuji za...

Podle tak nádherně popsaných postupů – to se to vaří!

ivlik: Vaření jde suprově, vzhledem k tomu že jsem...

Nehoní mě „mlsná“ a nějaké kilčo je dole (Iva)

Iva: Ahoj Evi, mám za sebou 14 dní a...

V lednici máme týden starou šunku: nikdo už ji nechce!

Veronika: Ja mám rôzne stravovacie omedzenia, takže pre mňa bol...
  1. Tyhle jídla jsou nej. Nám už občas leze krkem jíst pořád rýže, zelenina, fazole. A když malému řeknu, že na svačinku dostane kaši, tak už natahuje, protože děti ve školce mají chlebík. Je důležité dávat jídlům i jiná jména, třeba uhlířina. A zdravě se dá uvařit i tak, že to zní, vypadá a chutná exoticky. Teď jsme dělali o víkendu celé rodině koprovku. Jen bílá zelenina, rozmixovaná, kopr a trocha umeocta a můj 80ti letý děda mě přesvědčoval, že jsem tam určitě dala smetanu a krupičku, že to není možné. Velký kotel zmizel.

    • Koprovka je naše favoritka, tam opravdu člověk sklidí úspěch, protože nejen že chutná jako koprovka, ale ona je ještě mnohem lepší!!!

  2. Hm, my znali uhlířinu brambory, těstoviny s hoodně moc cibulkou osmahlou s červenou paprikou (koření) a proměnili jsme to na batáty a kukuř.těstoviny, s řepným salátem mňamka. Tato variace vypadá též víc než lákavě a nutričně zaručeně bohatší :).

  3. Recept jsem dnes vyzkoušela a před chvílí dojedla. Vařím si jinak zhruba měsíc a často to nebylo nic moc, ale už se mi podaří častěji uvařit si to chutně. A pak nastane problém, když je to tááák dobré, jako tahle Uhlířina, tak se nepřejíst.
    Díky za inspiraci, je to dobrota.

  4. Zobrazit všech 5 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSalát z červené řepy a okurek
Další článekTantra aneb vztahy mezi mužem a ženou – emoce (I.)