- 1 knedlík vcelku polentový, jáhlový, ovesný…) nebo 10 ks kulatých knedlíků
- 2 cibule
- 1 uzený tempeh
- 4PL oleje
- umeocet
- sůl
- petrželka na posyp
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Tempeh nastrouháme na hrubém struhadle. Knedlík nakrájíme na větší kostky.
- V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme a orestujeme do sklovata.
- Přidáme nastrouhaný tempeh a chvíli restujeme společně s cibulí.
- Nakonec přidáme knedlík pokrájený na kostky a restujeme dohromady za občasného míchání tak dlouho, dokud se knedlík trochu neopeče.
- Ochutíme pár kapkami umeocta.
- Podáváme se zelím na skladkokyselo,s kopečkem kvašené zeleniny a zelenou posypkou.
Praktické
Pokud nemáte v lednici už hotový knedlík (z minulého pokrmu nebo koupený) a vaříte si čerstvý, krájejte ho až po vychladnutí, aby vám dobře držel pohromadě.
ObměnaMísto knedlíku můžete použít i kukuřičné těstoviny.
Děti
Tento pokrm je vhodný pro děti asi od 2 let.
PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!
Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Skvělá chuť a rychlovka k večeři, dělala jsem s uzeným tofu👍
Jednoduché a vynikající! Děkuji!