PS: Vstáváš s pocitem, že bys nejraději zůstala v posteli?
Co si dobít baterky a postarat se konečně i o sebe? Je čas na podzimní detox. Mrkni jak opět získat energii.
Série článků o orientálním pojetí energetické fáze Ohně, která je právě teď v plném proudu. Navazuje na již publikovanou sérii o energii Dřeva a nabízí ucelený pohled na stravu, zdraví i kulturní a filosofické spojitosti letního živlu.
Co si dobít baterky a postarat se konečně i o sebe? Je čas na podzimní detox. Mrkni jak opět získat energii.
Odpovím na toto co píšeš Eva take psala nekde, ze by jidelnicek nemel byt na tofu staveny, ale pritom, kdyz tak koukam,, tak tofu je tady v receptech pouzivane celkem hodne. Jídelníček není stavěn na tofu. Je tu hora receptů pro ty, co tofu jako já používají a milují ho. To ovšem neznamená,že je na něm stavěn nás každodenní jídelníček. Nevím jak to napsat aby to bylo dobře pochopeno, představ si třeba, že si koupíš knihu kde jsou recepty z tofu. Tudíž tam najdeš recepty ve kterých tofu je. A tady to samé. Recepty, které sem dávám já a tofu obsahují ani, ale ani můj jídelníček není na tofu postaven jak se to asi může jevit. Kolikrát ho jim? Jednou za týden? Jednou za deset dní? Vůbec jsem o tom nepřemýšlela. Pokud máš k tofu averzi, rozhodně ho nepouzivej, ale ujišťuji, že je to averze zbytečná. Kvůli tomu vznikl i tento článek. Pro mě je rozhodující i fakt, že asijci tofu konzumují velmi často a dokonce ho mají i v receptech, které obsahují i maso. Typickým příkladem je například Goya champuru z Okinawy. Tento recept jsem poveganstila a čeká na editaci. No a Okinawa je jednou z modrých zón. 😉
Helenko děkuji, je dobře, že máš kaštanové období. Teď je jejich sezóna, tak si jich užíváme, posla jsem další recepty s nimi, čekají na editaci. Také je teď používám. Ještě jednou děkuji 🙏
Dekuji za odkaz :) Ivano . Vsechno, co tu na JJ bylo o soje mam procteno a prave ze i Eva rika, ze soja ano, pokud je fermentovana, jinak, ze je tezko stravitelna, tak proto jsem se ptala i na vysvetleni. Eva take psala nekde, ze by jidelnicek nemel byt na tofu staveny, ale pritom, kdyz tak koukam,, tak tofu je tady v receptech pouzivane celkem hodne. Nez jsem nasla JJ, tak jsem se soje vyhybala jak cert krize, protoze jsem veganka byla uz predtim a stravovala jsem se podle ayurvedy a v te knize, co jsem mela ja, tak autor take mluvil o tom, ze pokud uz vubec soju nekdo konzumuje , tak jedine fermentovanou. Navic ziju v Kalifornii a tady je 95% soji GMO, takze nekde v restauraci bych ho nejedla v zadnem pripade a domu jsem to taky nekupovala. Jak pises o chlebech a ruznych tycinkach, tak to my taky nejime, chleba pecu doma, zadne hotove jidlo nebo polotovar vubec nekupuju. Vsechno delame doma. Ja uz vlastne ani do obchodu nechodim, zeleninu, ovoce, orechy kupuju na trznici a lusteniny, ryzi atd objednavam od Bio farmaru. Tempech obcas jim, ale z cocky nebo dynovych seminek a BIo tofu jsem parkrat pouzila do dezertu, jinak ho nahrazuji necim jinym :) Treba to je hloupost a o neco se osizuji, ale mam k nemu proste averzi, jak uz jsem psala. Kazdopadne dekuji za odpoved :)
Buďte první, kdo napíše komentář