Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Zbytkové pečené placičky

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Když v lednici zůstane trocha rýže, je to ideální příležitost vykouzlit něco křupavého a voňavého. Tyhle jednoduché placičky ze zbytků jsou rychlé, úsporné a dokonale zužitkují vše, co by jinak přišlo nazmar.

Ingredience
  • 100 g vařené rýže basmati
  • 100 g nastrouhaného čajotu
  • petrželka
  • olej
  • prolisovaný česnek
  • pepř
  • sůl
  • jáhlová mouka podle potřeby

Bára nejí maso už od základní školy. Je to přes 20 let a umíte si představit ten boj s okolím. Časem přestala pít mlé...

Recept na pečené placičky ze zbytků

  1. Do mísy vložte zbylou vařenou rýži.
  2. Nastrouhejte na ní čajot, prolisujte česnek, přidejte petrželku, sůl, pepř, trochu oleje a trochu jáhlové mouky.
  3. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  4. Pořádně promíchejte a přidávejte postupně mouku, dokud nedostanete hmotu, co drží pohromadě. Nechte odpočinout.
  5. Na pomaštěný plech tvarujte placičky a pečte v troubě dozlatova.

Praktické

  • Pečte podle vaší trouby.

Obměna

  • Použila jsem čajot, jelikož ho máme plno. Místo něj můžete použít cuketu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Vláčné květákové placičky

Velmi jednoduchý recept, do kterého schováte květák a vytvoříte tím zdravé mlsání i pro ty, co květák nemají příliš v lásce.

Cibulové lívanečky

Pokud máte doma jarní cibulku s pěknou a zdravou natí, můžete připravit tyto lívanečky. Jednoduché, rychlé a lahodné.

Libanonský hashweh jinak

Toto tradiční libanonské jídlo je jednoduché na přípravu a má neskutečné aroma a vynikající chuť. Vyzkoušejte tuto jeho veganskou verzi a dejte vědět, jak ...

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Fazolky na tamarindu

Jednoduchá a přitom bohatá příprava čerstvých fazolový lusků. Pro milovníky koření a indických receptů.

Exotické placičky

Kdo miluje exotickou a poněkud nasládlou chuť, kterou kokosová mouka nabízí, bude ohromen. S těstem se velmi dobře pracuje, placičky jsou rychle hotové. Js...