Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Batátový hummus

Uvařeno
Čekáme na potvrzení souhlasu. Bez něj nemůžeme video přehrát.
bez lepku

Hummus tentokrát s batáty – je lahodný namazaný na domácím chlebu, skvělý také do placek a k syrové zelenině.

Ingredience
  • 250 g uvařené cizrny
  • 150 g pečených batátů
  • 1 plná lžíce tahini
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sladká paprika
  • čerstvá petrželka
  • citrónová šťáva
  • kajenský pepř
  • sůl
  • gomasio (volitelné)

Asi nejsem úplně typická účastnice Jarní očisty. Nepotřebovala jsem shodit nadbytečná kila ani omezit či vyřadit z jí...

Jak připravit cizrnovou pomazánku s batáty

  1. Upečte batáty – použila jsem horkovzdušnou fritézu.
  2. Všechny ingredience, kromě posledních dvou, vložte do kuchyňského robotu.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Namixujte, abyste získali požadovanou konzistenci, v případě potřeby můžete přidat trochu vody. Mám ráda zrnitý hummus, ne hladký. Je to na vás..
  5. Do misek dejte hummus, posypte trochou papriky, petrželkou, gomasiem a zakápněte extra panenským olivovým olejem.

Praktické

  • Batáty jsem pekla ve fritéze na 185°C asi 20 minut. Můžete je upéct i v troubě.
  • Pokud máte uvařenou cizrnu, je to rychlovka.
  • Pro kontrastování sladké chuti batátů, nezapomeňte na nějakou chilli papričku nebo pepř a na citrónovou šťávu.

Obměna

  • MůMnožství česneku podle chuti a velikosti stroužků.

Děti

  • Bez chilli papričky a s menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

34 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Šárko, já miluji tvá videa! 😁 a ještě v kombinaci s Vierčinými recepty, no paráda!

Málem jsem ani nestihla vyfotit 😋🥰

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Maková pomazánka

Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...

Pomazánka Za’atar

Pomazánka pro milovníky kontrastních chutí, ve které se krásně snoubí chuť koření Zaatar a sladkost rozinek. Skvělá pomazánka, která se kromě namazání na c...

Fazolový hummus s pečenou mrkví

Vynikající pomazánka z fazolí a pečené mrkve, kterou můžete použít na pečivo, placky, ale také například jako dip k pečené zelenině.

Černá čočková pomazánka

Tato pomazánka určitě připomene hummus, ale není v ní cizrna. Je zajímavá svou barvou a chuť černého tahini je v ní opravdu skvělá.

Hráškový hummus

Hummus, ve kterém cizrnu nahrazuje hrášek. Pár lístků máty, které si perfektně rozumí s hráškem, učinilo tento krém velmi svěžím a příjemně vonícím jarem.

Mama ganoush

Letní svěží pomazánka, která je skvělá na chleba, do placek a jako dip k zelenině. Tento recept je variací na baba ganoush, ovšem bez lilku a trochu poupra...