Bezlepková verze tradiční a oblíbené české klasiky - knedlíků plněných uzeným. Ale v naší verzi bez masa i vajec. Výborná příloha k zelí nebo omáčkám.

Ingredience
na 2 porce
  • 100 g pohankové krupice
  • 0,25 l vody
  • čtvrt lžičky soli
  • 50 – 70 g pohankové mouky
  • 1 balíček uzeného tempehu

Jak připravit plněné knedlíky „uzeným“

  1. Dáme si vařit čtvrt litru vody.
  2. Jakmile začne vřít, osolíme a vsypeme za stálého míchání krupici.
  3. Snížíme plamen a za stálého míchání vaříme 3-5 minut.
  4. Krupice by měla být hustá.
  5. Odstavíme a necháme zcela vychladnout.
  6. Uzený tempeh si nakrájíme na malé koustičky a na trošce oleje osmažíme dozlatova.
  7. Tempeh necháme vychladnout.
  8. Do vychladlé krupice vmícháme mouku a zpracujeme tuhé těsto.
  9. Z těsta odebíráme malé kousky, ze kterých si na dlani uděláme placičku.
  10. Do středu placičky vložíme několik kostiček osmaženého tempehu a uděláme kuličku.
  11. Hotové knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě cca 3-4 minuty.
  12. Necháme vychladnout.
  13. Podáváme se zelím, posypané osmaženou cibulkou nebo například s křenovou, svíčkovou či koprovou omáčkou.

Obměna

  • S tempehem můžete osmažit dozlatova i cibulku a plnit touto nádivkou knedlíky.
  • Místo tempehu můžete použít osmažené uzené či marinované tofu, smaženou cibulku nebo celerový špek.
  • Pohankovou mouku můžete vyměnit za kukuřičnou nebo i lepkovou (např. špaldovou nebo pšeničnou), pokud vám lepek nedělá problémy.

Překvapilo mě, jak je jídlo rychle hotové

Pavlína: Velice příjemně mě překvapilo, jak je jídlo rychle...

Naučili jste mě, že jídlo není jen o obživě, ale také o radosti a potěšení

Lenka: Jsem přesvědčená, že člověku se dostávají informace, které...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

Děkuji za podrobné recepty, inspiraci a motivaci

Jája: Dobrý večer, jsem začátečník a tak dost nestíhám.....

Jeden z nejsilnějších zážitků…

Kateřina: Milá Evi, také jsem chtěla poděkovat za celý kurz....

Shodila jsem 7 kg a vysadila prášky na spaní

Hanka: Dobrý den, chtěla bych Vám napsat pár řádek...

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...

Zamilovala jsem se do česnekové pomazánky

Vendtechman: Prave jsem se zamilovala do dnesni cesnekove pomazánky...

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekLíný jahelník s jablíčky
Další článek13 rychlých a zdravých svačin, které si vzít k vodě