Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Bezlepkové vločkové trojhránky

Uvařeno
Čekáme na potvrzení souhlasu. Bez něj nemůžeme video přehrát.
bez lepku

Bezlepkové vločkové trojhránky s chia a lnem jsou rychlý a křupavý snack, výborný k hummusu, dipům, pomazánkám a podobně.

Ingredience
  • 150 g bezlepkových ovesných vloček
  • 30 g kešu oříšků
  • 1 lžíce lněných semínek
  • 1 lžička chia semínek
  • kmín na posypání
  • trocha sušeného česneku
  • sůl
  • olej na pomazání papíru
  • asi 175 g vody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů

Pokud znáte Irmu díky jejím pozitivním komentářům, budete velmi překvapeni, jakými zdravotními těžkostmi si prošla. J...

Jak připravit slané trojhránky bez lepku

  1. Do mixéru vložte vločky s kešu oříšky, solí a rozmixujte.
  2. Přidejte prášek do pečiva, chia a lněná semínka, česnek a promíchejte tentokrát lžící. Směs bude hustější, ale velmi lepkavá a nebude možné s ní pracovat rukama.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Klatou formu vyložte pečícím papírem, paír potřete olejem a naolejovanýma rukama na tenko namačkejte těsto. Posypte kmínem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut.
  5. Po 10 minutách plech vyndejte a nakrájejte trojúhelníky. Vraťte do trouby a dopečte.

Praktické

  • Doba pečení bude záležet na vaší troubě a na tom jak tenkou jste připravili placku.
  • Můžete připravit i jiné tvary.

Obměna

  • Různé sypání povrchu.
  • Lze použít i klasické ovesné vločky, možná budou jinak vsakovat tekutinu.

 

Děti

  • Pečivo dětem dáváme až od 1,5 roku nebo později. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, bez obav mu tuto zdravou alternativu nabídneme.

.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

41 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Moc dobre a hllavne jednoduche 😃

Moc jsem si je oblíbila, děkuji za recept, Vierko 🌹 Dělám z dvojité dávky na celý plech. ⭐

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Kokosové hromádky (bez lepku)

Snadný a rychlý bezlepkový dezert, ve kterém nenajdete mléko, vejce ani cukr. Další varianta oblíbených hromádek, tentokrát v kokosové verzi.

Pórkové tyčinky

Velmi rychlý recept z mála ingrediencí. Tyto tyčinky si můžete připravit jen tak na mlsání nebo jako pohoštění, skvěle se hodí k různým pomazánkám.

Veganská klobása

Pokud si v kuchyni rádi hrajete a chcete si pochutnat na zdravých klobáskách bez masa, vyzkoušejte tento recept. Tyto klobásky můžete použít jak do placek,...

Sushi placičky

Tyto pikantní pečené rýžové placičky svou chutí připomínají sushi. V kuchyni je třeba si hrát, jinak by to vaření nebyla taková zábava. Tak pojďte vybočit ...

Jemný čočkový krém

Krémová, sametová, rychlá a jednoduchá. Taková je tato luxusní bezlepková pomazánka z červené čočky, kterou si můžete vychutnat s kváskovým chlebem, placka...

Wagnum

Pečené křupavé “nanuky” naslano. Recept je určen pro ty, co si rádi v kuchyni hrají a rádi překvapí své blízké nebo hosty. Nemohla jsem tomu dá...